Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.

Українські оператори мобільного звʼязку та Інтернету повідомили, що багато українців через постійні блекаути можуть залишитись взагалі без Інтернету та мобільного звʼязку.
В Україні можуть виникати проблеми з мобільним звʼязком та доступом до Інтернету. І все через те, що зараз в країні діють графіки віялових відключень світла.

Під час відключень електричної енергії багато хто з українців відчув на собі погіршення якості звʼязку та повну відсутність послуг від мобільного оператора. На офіційних сторінках всіх без виключення українських операторів кліϵнти залишають свої скарги. В них мова йде про те, що через декілька хвилин після відключення світла виникають серйозні проблеми із доступом до Інтернету та інших послуг мобільного оператора. Іноді ці послуги взагалі стають недоступними.

Одна з користувачок соціальних мереж пояснила, що відразу після вимкнення світла відбуваϵться знеструмлення найближчої базової станції мобільного оператора і тому мобільний телефон автоматично переводиться в режим роумінгу. Тобто, на зміну технології 4G рідного оператора приходить технологія 2G від резервного оператора.

Мобільний зв'язок та Інтернет в Україні можуть зникнути
Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути

Обурливі коментарі залишають користувачі і на сторінці мобільних операторів Vodafone, Lifecell, Київстар та інших. Багато абонентів скаржаться на те, що мобільні оператори неналежним чином підготувались до відключень світла за графіком. Через це відключення світла призводять до того, що погіршуϵться якість мобільного звʼязку та Інтернету під час вимкнень світла.

Представники всіх мобільних операторів не виключають, що проблеми через віялові відключення світла все ж можуть виникати. Також в представництві назвали імовірні сценарії надання послуг мобільного звʼязку.

В Київстарі заявили, що наразі компанія використовуϵ усі технічні можливості для того, би забезпечити абонентів якісним звʼязком навіть якщо немаϵ світла. З 2022 року Київстар працюϵ над модернізаціϵю джерел автономного живлення. На базових станціях мобільного оператора встановлюють нові акумулятори, які працюють понад 6 годин без підзарядки. Зараз вже встановлено понад 113 тисяч акумуляторів.

У компанії “Vodafone” також не виключили імовірних проблем зі звʼязком через блекаути. Співробітники мобільного оператора додають максимум зусиль для того, аби робота мережі відбувалась безперебійно, а послуги звʼязку надавались стабільно.

В цьому році інвестиції в мережу “Vodafone” збільшились на 40%. За 2 минулих роки компанія інвестувала в енергетичну незалежність близько 160 мільйонів гривень. В порівнянні з 2022 роком оператору вдалось суттϵво підвищити доступність власної мережі. Компанія в чотири рази збільшила чисельність електричних станцій, які працюють на дизельному паливі.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.