Коли День батька 2024 в Україні: точна дата свята, традиції та варіанти подарунків для улюблених татусів

День батька — офіційне свято, яке стали святкувати в Україні відносно недавно. Коли точна дата Дня батька і які подарунки можна подарувати до цього свята своїм татусям – розповість "Один Факт".

День батька – свято, яке раніше в Україні не відзначали. Вперше його стали святкувати у Сполучених Штатах Америки, а ініціатором впровадження Дня батька стала жінка на імʼя Сонора Додд. Саме вона в 1910 році запропонувала після дня Матері віддавати шану і батькам. В такий спосіб Сонора бажала віддячити власному татусю, який виховував шістьох дітей самотужки, коли його дружина і мама Сонори померла.

Чоловік не покинув своїх дітей, які залишились напівсиротами. І тому його донька коли виросла – вирішила віддати повагу та вдячність батьку, впровадивши святкування дня, присвяченого саме йому.

День батька вперше стали відзначати в Америці
День батька вперше стали відзначати в Америці

Спочатку День батька стали відзначати лише в містечку Спокан, що в штаті Вашингтон. Сонора Додд народилась і жила саме тут. Трохи згодом День батька був розповсюджений по всій території Америки. В 1966 році американський президент Ліндон Джонсон оголосив, що щороку у третю неділю від початку червня в Америці будуть відзначати національне свято, присвячене батькові.

День батька 2024 в Україні: точна дата

В Україні День батька взагалі раніше не святкували. Деякі з громадян нашої країни вітали своїх татусів в червні, як і американці.

Ситуація змінилась в 2019 році. Президент Петро Порошенко своїм указом впровадив національне свято: День батька.

Відтоді свято українці відзначають щороку. Точна його дата в 2024 році: 16 червня.

День батька 2024: що подарувати татусю

День батька — ідеальний час для того, щоб поспілкуватись із татусем, приділити йому увагу і подарувати презент від щирого серця. Питання про те, який саме подарунок обрати – залежить від декількох критеріїв (віку, хобі, роду занять).

День батька 2024: що подарувати татусю
День батька 2024: що подарувати татусю

Якщо ваш татусь обізнаний в сучасній техніці — можна презентувати йому до свята планшет, новенький смартфон або смарт-годинник.

Батькам, які захоплені рибною ловлею – до душі прийдеться спінінг або новомодна вудка. Також можна подарувати інструменти для домашніх робіт, домашню пивоварню або ж набір для приготування домашнього вина.

Деякі татусі полюбляють читати. Тому їм можна до Дня батька подарувати книгу улюбленого автора. Гарними варіантами подарунків також будуть фляга або наручний годинник з гравіюванням, вікенд з усією родиною на природі, абонемент в спортивний зал, вишиванку або електричну бритву.

Чудовим презентом для батька-дачника стане складний гриль або ж портативний мангал. Багато хто з чоловіків оцінить в якості подарунка електронний масажер для спини або шиї.

Нові статті

Схожі статті

Власний ставок з рибою, декілька маєтків і все це за високим парканом: Поплавський показав своє елітне життя

Михайло Поплавський відомий українцям як співак, ресторатор, автор мистецьких проєктів. У власності народного артиста України знаходиться розкішний маєток. Подивіться, як він виглядає.

Коли святкують Преображення Господнє в 2024 році: точна дата за новим стилем, традиції, що не можна робити

Преображення Господнє — одне з найбільших церковних свят, які відзначають влітку. Більше про традиції свята, точну дату за новим церковним стилем та забобони розповість "Один Факт".

Спробуйте прямо зараз! Як приготувати овочі на грилі з незвичним маринадом – буде смакувати кожному

Саме ця страва є ідеальною на теплі літні вечори, тому обов'язково приготуйте її вже: покроковий рецепт овочів на грилі з нереально смачним маринадом.

Раніше співав про смереку, а потім захопився вірою у Бога: де зараз Микола Гнатюк і під яким імʼям виступає?

Колись співак Микола Гнатюк яскраво сяяв на сцені і збирав повні зали слухачів. Останні декілька років про нього майже нічого не чутно. Подейкують, що артист… пішов у монастир. Чи так це насправді?