Перерахунок пенсій в Україні: хто з українців буде отримувати на 4 тисячі гривень більше вже з червня

В Україні з 1 червня 2024 року Пенсійний фонд проведе перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Збільшення соціальних виплат торкнеться не всіх. "Один Факт" розповість, хто отримуватиме більше.

Вже з 1 червня 2024 року Пенсійний Фонд України здійснив перерахунок пенсій деяким категоріям пенсіонерів. Ці одержувачі можуть розраховувати на підвищення.

Взагалі середній розмір пенсій в Україні у 2024 році збільшився на 400 гривень. Втім, після такого підвищення більшість пенсіонерів на місяць все одно отримують менше, ніж 5 тисяч гривень.

До особливої категорії українських громадян пенсійного віку належать судді. Їхні пенсії зросли в цьому році найбільше: на 4000 гривень. Після цього підвищення вони отримують щомісяця суму, яка перевищує 100 тисяч гривень.

Хто з пенсіонерів з червня 2024 року отримуватиме збільшені виплати
Хто з пенсіонерів з червня 2024 року отримуватиме збільшені виплати

Від початку 2024 року розмір середньої пенсії в Україні збільшився з 5300 до 5700 гривень. Однак ці цифри можуть відрізнятися від реальної картини виплат по регіонах. Наприклад, в українській столиці, місті Києві — середня пенсія складає 7848 тисяч гривень.

Найнижчий рівень соціальних виплат пенсіонерам — на Тернопільщині. Тут середній розмір пенсійних виплат становить 4399 гривень на місяць.

Більш ніж 44% українських пенсіонерів отримують у 2024 році пенсію до 4 тисяч гривень.

Серед них є певна частка громадян (26.84%) отримує щомісяця до 3 тисяч гривень соціальних виплат і ще 17.2% пенсіонерів — від 3 до 4 тисяч гривень. Приблизно 62.6% усіх українських пенсіонерів в 2024 році отримують виплати в розмірі від 4 до 5 тисяч гривень.

В червні 2024 року після перерахунку пенсій деякі категорії українських громадян зможуть отримати пенсію, збільшену на 1000 гривень. Додаткові кошти отримають не всі, а тільки ті пенсіонери, які виконають певні умови. Перерахунок буде здійснено заднім числом і тільки працюючим пенсіонерам, які зараз отримують пенсію в розмірі 5842 тисячі гривень. Ці категорії пенсіонерів мали виконати в травні наступні 2 умови:

  • продовжити працювати після виходу на пенсію;
  • за період роботи отримати мінімум 24 місяці додаткового стажу.

Щомісячна надбавка до пенсійних виплат за умови наявності 35-річного стажу становитиме 333 гривні на місяць. Оскільки перерахунок було здійснено із запізненням, то в червні працюючі пенсіонери отримають додатково гроші за квітень і травень.

Працюючі пенсіонери з червня 2024 року отримуватимуть збільшену пенсію
Працюючі пенсіонери з червня 2024 року отримуватимуть збільшену пенсію

Тобто, їм на картку прийде на 1000 гривень більше, а вже в наступному місяці розмір соціальних пенсійних виплат становитиме 6175.1 гривень на місяць.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?