Графік відключення світла 10 червня: коли не буде електроенергії – що кажуть ДТЕК і Укренерго

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила про графіки погодинних відключень світла на 10 червня 2024 року. В цей день вони впроваджуються у всіх областях України.

За інформацією від “Укренерго” — графіки відключень електроенергії діятимуть 10 червня у всіх областях України. Обмеження споживання електричної енергії застосовуватимуться з 16.00 до 22.00 вечора. В цей період обласні енергетичні компанії впровадять графіки відключень світла для споживачів промислового та побутового сектору.

Заходи з обмеження електричної енергії в регіонах України застосовуються декілька тижнів поспіль. Головною причиною їх впровадження стали постійні ракетні удари ворога по електростанціях країни. В результати таких підступних дій відбуваються значні руйнування цих станцій.

Через суттєві пошкодження вони більше не виробляють стільки ж електричної енергії, як у мирний час.

Щоб подолати дефіцит в енергосистемі України — постачальники залучають європейський імпорт та допомогу з країн Європи. Але навіть такі заходи не дозволяють підтримувати баланс в енергосистемі. Тому “Укренерго” вимушені вживати певних заходів та обмежувати споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

В “Укренерго” також повідомили, що протягом минулої доби, 9 червня був застосований імпорт електричної енергії зі Словаччини, Польщі, Молдови та Угорщини. Загальний обсяг імпорту склав 799 МВт*год. Максимальна потужність в окремі години складала 1457 МВт. Експорт електроенергії з України за кордон не відбувався і не був запланований.

Аварійна допомога за запитом “Укренерго” протягом минулої доби надходила в проміжку між 21.00 до 22.00 годинами — з енергетичних систем Румунії, Словаччини та Польщі.

В Україні 10 червня діятимуть стабілізаційні відключення світла у всіх областях: точний час
В Україні 10 червня діятимуть стабілізаційні відключення світла у всіх областях: точний час

В компанії ДТЕК (Донецькі електричні мережі) зазначили, що щоденні стабілізаційні відключення світла потрібні задля того, щоб збалансувати енергетичну систему країни. Щоб зменшити кількість і тривалість таких відключень – громадян просять заощаджувати електричну енергію, менше користуватись електроприладами. Задля економії електричної енергії в Україні декілька днів тому впровадили заборону на користування… кондиціонерами.

Обмеження використання приладів охолодження повітря торкнулися центральних та обласних органів влади, міністерств в центральних та обласних органах самоврядування.

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль закликав поліцію, суддів та інші державні органи долучитись до цього прикладу та використовувати кондиціонери якомога рідше.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?