Графік відключення світла на 13 червня: коли не буде електроенергії – що кажуть в ДТЕК і Укренерго

В Укренерго повідомили графіки стабілізаційних відключень на 13 червня. Світло відключати будуть, але не надовго. Дізнайтесь, в які години та в яких областях завтра не буде електроенергії.

Укренерго і ДТЕК надали інформацію щодо стабілізаційних відключень світла на 13 червня 2024 року. Обласні енергетичні компанії, що працюють на території України — застосовуватимуть графіки погодинних відключень світла. Обмеження в споживанні електроенергії торкнуться 13 червня мешканців Одещини, Донеччини, Київщини та міста Києва, а також — Дніпропетровщини.

В Укренерго повідомили, за якими графіками будуть вимикати світло 13 червня 2024 року
В Укренерго повідомили, за якими графіками будуть вимикати світло 13 червня 2024 року

Завтра електроенергію вимикати будуть, але ненадовго. Графіки діятимуть з 20.00 до 22.00 години вечора. В Укренерго також зазначили, що енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури і підприємств, які понад 80% електроенергії для власних потреб імпортують — обмежуватись не буде. Адже щодо таких підприємств діє відповідна постанова уряду.

Системний оператор ОЕС України, національна енергетична компанія “Укренерго” щодня оновлює актуальні графіки обмежень електропостачання для побутових і промислових споживачів в різних областях України. Стабілізаційні відключення світла були впроваджені в країні декілька тижнів тому. Вони обумовлені критичним станом української енергосистеми, яка зазнає сильних руйнувань в результаті російських ракетних атак.

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький заявив, що задля посилення енергетичної стійкості України потрібно 3 фактори. По-перше – це відбудова гідроелектростанцій та теплових станцій, що були зруйновані внаслідок обстрілів. По-друге, юудівництво нових генеруючих потужностей. По-третє –посилення засобів протиповітряної оборони.

Графіки відключення світла на 13 червня 2024 року
Графіки відключення світла на 13 червня 2024 року

Останніми днями в Україні відключення світла повʼязані не тільки із стабілізаційними графіками. Станом на ранок 12 червня в 6 областях було знеструмлено 237 населених пунктів. Споживачі в цих регіонах залишились без світла через складні погодні умови — шквали, зливи і дощі з грозами.

Нові статті

Схожі статті

Рідкісне явище: над Землею на відстані 1 млн. км пролетів астероїд-сніговик – астрономи його “впіймали”

Днями астрономи зафільмували в небі вкрай рідкісне явище. На відстані 1 млн. км над Землею пролетів незвичний астероїд, зовні схожий на сніговика. Подія сталась 17 вересня.

Сергій Бабкін зізнався у своїх зрадах дружині: “Це було моєю звичкою”, – як на це відреагувала Сніжана

Сергій та Сніжана Бабкіни розповіли про особисті проблеми і їхнє подолання є не тільки важливою для самого артиста, а й надихає багатьох його шанувальників.

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.