Індексація пенсій у червні 2024: що уряд підготував українцям і чи треба звертатись до Пенсійного фонду

В українському уряді розповіли про підвищення пенсій для громадян в червні 2024 року. Кого торкнеться індексація та хто з пенсіонерів отримуватиме більше? "Один Факт" розповість деталі.

В українському уряді розкрили деталі підвищення пенсій для громадян в 2024 році. Збільшені виплати отримають пенсіонери, які після виходу на заслужений відпочинок продовжили працювати.

Кого торкнеться індексація та хто з пенсіонерів отримуватиме більше? “Один Факт” розповість деталі. Офіційна інформація з цього приводу надана на сайті Кабміну.

Урядовці повідомили, що перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам було зроблено ще в квітні 2024 року. Але нарахування коштів на картки українських пенсіонерів відбудеться лише в червні — через деякі особливості термінів у поданні звітів у Пенсійний фонд.

Особливості індексації пенсій в червні 2024 року
Особливості індексації пенсій в червні 2024 року

В уряді також розповіли, що розмір підвищення буде індивідуальним для кожного працюючого українського пенсіонера. Сума доплати буде залежати від страхового стажу громадянина та рівня заробітної плати, яку він отримував до виходу на пенсію.

Працюючим пенсіонерам, які отримують соціальні виплати за вислугою років — перерахунок буде здійснено виключно по досягненню пенсійного віку.

Наприклад, якщо станом на 1 березня 2024 року мінімальний страховий стаж становить 24 місяці — під час індексації та перерахунку буде враховуватись розмір заробітної плати. Якщо ж стаж нижче заявленого порогу. То враховуватимуть лише набутий стаж.

Отже, індексація пенсій в червні 2024 року торкнеться пенсіонерів, які станом на 1 березня цього року продовжили працювати та набули не менш, ніж 24 місяці страхового стажу. Також на доплати можуть розраховувати ті пенсіонери, в яких страховий стаж менший за 24 місяці, але після попереднього перерахунку пенсій пройшло вже 2 роки.

Індексація пенсій в червні 2024 року
Індексація пенсій в червні 2024 року

В червні 2024 року працюючі пенсіонери отримають доплати відразу на 2 місяці. Для перерахунку їм не потрібно звертатись до органів Пенсійного фонду України. Перерахунок здійснюється автоматично, без звернення пенсіонера та подачі додаткових документів.

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.