Графік відключення світла 15 червня: коли та де не буде електроенергії – що кажуть в ДТЕК і Укренерго

ДТЕК і Укренерго встановили графіки відключень світла на 15 червня 2024 року. В які години вимикатимуть світло у суботу і в яких регіонах? Дізнайтесь актуальну інформацію від "Одного Факту".

Національна енергетична компанія “Укренерго” оприлюднила актуальні графіки стабілізаційних відключень світла на суботу, 15 червня. Згідно з наданою інформацією – обласні енергетичні компанії в регіонах України застосовуватимуть графіки погодинних відключень світла по всій території країни.

Вони діятимуть з 08:00 до 23:00 години. Тобто, у суботу електрику для побутових споживачів вимикатимуть протягом усього дня.

В “Укренерго” зазначили, що 15 червня обмеження споживання електроенергії діятимуть для більшої кількості споживачів з 16:00 до 20:00 години. Головна причина обмежень – знижена робота сонячних електростанцій через підвищену хмарність в областях. Крім того, в ремонт вийшов черговий атомний блок.

Графіки погодинних відключень світла на 15 червня 2024 року
Графіки погодинних відключень світла на 15 червня 2024 року

В енергопостачальній компанії “Укренерго” зазначили, що обʼєкти критичної інфраструктури (лікарні, ТЦК, Верховна Рада та інші) в енергоспоживанні обмежуватись не будуть.

“Один Факт” нагадає, що в пʼятницю, 14 червня — також діяли графіки стабілізаційних відключень світла. Спочатку їх запланували по всій Україні з 18:00 до 22:00 години. Але згодом інформація була оновлена і графіки відключень на цей день — трохи змінено.

Погодинні відключення діють сьогодні з 14:00 до 22:00 години. Вони обумовлені зростанням споживання електроенергії в східних областях України та зниженням потужності роботи сонячних електростанцій в західних областях країни.

Де та на скільки будуть вимикати світло в суботу, 15 червня
Де та на скільки будуть вимикати світло в суботу, 15 червня

Графіки погодинних відключень світла “Укренерго” впровадили декілька тижнів тому. Серед причин стабілізаційних вимкнень світла називають збільшення обʼємів споживання електроенергії через підвищення температури повітря на вулиці. Споживачі вмикають кондиціонери для охолодження повітря в кімнатах і це призводить до зростання споживання електроенергії.

Нові статті

Схожі статті

Олена Кравець порівняла себе із мегазіркою світового масштабу Роббі Вільямсом: “Зібрались у повному складі”

Екс-учасниця гумористичного шоу "Квартал 95" Олена Кравець порівняла себе з 50-річним британським співаком Роббі Вільямсом. Читайте, що спільного у Кравець із зіркою світового масштабу.

Царське варення з порічок на радість онучатам: готую найсмачніший десерт щороку і до весни його вже нема

Літній сезон — це ідеальний час для приготування різноманітних десертів на зиму. Особливо смачненьким виходить варення із порічки. Знайомтесь із рецептом його приготування.

“Зʼявилася дитина не від Мірзояна”: відомий український співак розкрив секрет стосунків із Тонею Матвієнко

Останні декілька тижнів фанати співака Романа Скорпіона тільки те і роблять, що обговорюють його імовірний роман із дружиною Арсена Мірзояна, Тонею Матвієнко. Артист прокоментував ці чутки особисто.

“Налагодити не вдалося” Вʼячеслав Хостікоєв відверто розповів про непрості стосунки з тіткою Ольгою Сумською

Рідний племінник Ольги Сумської — Вʼячеслав Хостікоєв, розповів про непрості стосунки із родичкою. Відносини між ними погіршились на початку року, а до примирення діло не дійшло.