Графік відключення світла 15 червня: коли та де не буде електроенергії – що кажуть в ДТЕК і Укренерго

ДТЕК і Укренерго встановили графіки відключень світла на 15 червня 2024 року. В які години вимикатимуть світло у суботу і в яких регіонах? Дізнайтесь актуальну інформацію від "Одного Факту".

Національна енергетична компанія “Укренерго” оприлюднила актуальні графіки стабілізаційних відключень світла на суботу, 15 червня. Згідно з наданою інформацією – обласні енергетичні компанії в регіонах України застосовуватимуть графіки погодинних відключень світла по всій території країни.

Вони діятимуть з 08:00 до 23:00 години. Тобто, у суботу електрику для побутових споживачів вимикатимуть протягом усього дня.

В “Укренерго” зазначили, що 15 червня обмеження споживання електроенергії діятимуть для більшої кількості споживачів з 16:00 до 20:00 години. Головна причина обмежень – знижена робота сонячних електростанцій через підвищену хмарність в областях. Крім того, в ремонт вийшов черговий атомний блок.

Графіки погодинних відключень світла на 15 червня 2024 року
Графіки погодинних відключень світла на 15 червня 2024 року

В енергопостачальній компанії “Укренерго” зазначили, що обʼєкти критичної інфраструктури (лікарні, ТЦК, Верховна Рада та інші) в енергоспоживанні обмежуватись не будуть.

“Один Факт” нагадає, що в пʼятницю, 14 червня — також діяли графіки стабілізаційних відключень світла. Спочатку їх запланували по всій Україні з 18:00 до 22:00 години. Але згодом інформація була оновлена і графіки відключень на цей день — трохи змінено.

Погодинні відключення діють сьогодні з 14:00 до 22:00 години. Вони обумовлені зростанням споживання електроенергії в східних областях України та зниженням потужності роботи сонячних електростанцій в західних областях країни.

Де та на скільки будуть вимикати світло в суботу, 15 червня
Де та на скільки будуть вимикати світло в суботу, 15 червня

Графіки погодинних відключень світла “Укренерго” впровадили декілька тижнів тому. Серед причин стабілізаційних вимкнень світла називають збільшення обʼємів споживання електроенергії через підвищення температури повітря на вулиці. Споживачі вмикають кондиціонери для охолодження повітря в кімнатах і це призводить до зростання споживання електроенергії.

Нові статті

Схожі статті

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?

“Дівчинка” або “хлопчик”: метеорологи розсекретили, чому одні урагани мають жіночі імена, а інші – чоловічі

Всесвітня метеорологічна організація почала надавати ураганам різноманітні назви, щоб поліпшити комунікацію. Фахівці пояснили, чому деяким ураганам надають жіночі імена, а іншим присвоюють чоловічі.