Картину українського митця Івана Марчука продали на аукціоні за 300 тисяч доларів: як виглядає творіння

Картину українського художника Івана Марчука продали на аукціоні за сотні тисяч доларів. "Один Факт" розповість, як виглядає твір, яку назву він має і яка точна вартість творіння.

Іван Степанович Марчук – український художник і живописець. Видатному митцю сучасності вже 88 років, але він продовжує створювати справжні шедеври.

Малювати картини Іван Степанович почав ще в дитинстві. Були часи, коли бракувало йому художніх матеріалів. Але для творчої людини це не стає проблемою. Скоріш навпаки — поштовх для розвитку. Івану Марчуку вдавалось створювати свої картини за допомогою природного пігменту, який взято було з фруктів, травинок та квітів.

З роками художник винайшов власну, авторську техніку передачі зображення: “пльонтанізм”. Це слово походить від діалектизму “пльонтати”, що значить – плести, переплітати.

В арсеналі творчих здобутків Івана Степановича Марчука — велика кількість картин, обʼєднаних в цикли. Днями одна з картин із його приватної колекції була продана на аукціоні за рекордну суму грошей. Вартість твору склала 300 тисяч доларів. Ця сума стала новою вершиною в продажах художніх творів Івана Марчука на всеукраїнських та світових аукціонах.

Картина, яку оцінили в сотні тисяч доларів, називається “Вийшов Місяць над Дніпром”. Ціна, яку покупець заплатив за художній твір — стала рекордною як для України, так і для багатьох сучасних українських митців.

Картина Івана Марчука Зійшов Місяць над Дніпром
Картина Івана Марчука Зійшов Місяць над Дніпром

Зазначається, що твір Івана Степановича Марчука виставили на продаж з приватної колекції. Інформація про те, хто саме став новим власником картини — не розголошується. Лише відомо, що новим володарем пейзажу став мешканець США.

Картина “Зійшов Місяць над Дніпром” стала найдорожчою роботою сучасного українського мистецтва, яку коли-небудь продавали на аукціонах. Продаж її відбувався в межах аукціонного заходу “Goldens”, що проходив в українській столиці. Початкова вартість лоту складала 150-200 тисяч доларів. Покупець особисто подякував Івану Марчуку за відмінну художню роботу.

Український художник Іван Степанович Марчук
Український художник Іван Степанович Марчук

Художній твір “Зійшов Місяць над Дніпром” — одна з найвідоміших робіт Івана Степановича. На ній зображено нічний пейзаж Дніпра, з використанням художніх символів. Твір написаний в характерній для художника експресивній манері.

Нові статті

Схожі статті

Народні прикмети на Трійцю 2024: не робіть цього 23 червня, щоб віку собі не вкоротити – головні заборони

В 2024 році християни української церкви відзначають свято Трійці 23 червня. "Один факт" розповість, які традиції, забобони і заборони існують в одне з найбільших релігійних свят року.

“Клуб 40 років і незаміжня”: Аніта Луценко, Tayanna, Лідія Таран та інші зірки, які не побралися за піввіку

Деякі зіркові українки із заміжжям не поспішають. Аніта Луценко, Лідія Таран, Tayanna та інші знаменитості довели, що шукати справжнє кохання після 40 — все ще можливо.

“Нас буде шестеро”: Тімур та Інна Мірошниченки розповіли, що запланували невдовзі всиновити ще одну дитину

В родині Тімура та Інни Мірошниченків очікують на поповнення. Невдовзі їх стане шестеро, бо родина вирішила всиновити ще одну дитину. Більше деталей "Один Факт" розповість далі.

Чи можна їсти стару картоплю та цибулю, які проросли: експерти дали цікаву відповідь, котра здивує всіх

Зимові запаси картоплі та цибулі не завжди вдається зʼїсти вчасно. Чи можна вживати в їжу старі овочі, що проросли і що з цього приводу кажуть експерти? Читайте про це далі.