Де шукати роботу в Україні: найпопулярніші сфери для працевлаштування з найбільшою кількістю вакансій

Український ринок праці останні два роки перебуває у непростому становищі. Однак деякі сфери все одно залишаються популярними серед шукачів роботи. "Один Факт" перелічить їх далі.

Популярний український сайт з пошуку роботи Work.ua надав аналіз ринку праці за травень 2024. Згідно із ним, напередодні літа найбільшою за кількістю вакансій була “Сфера обслуговування”. В ній налічувалось 21092 пропозиції для шукачів роботи.

Кількість вакансій в інших категоріях трохи менша. “Один Факт” наводить статистику по ним нижче.

  • виробництво і робочі спеціальності: 19 271;
  • роздрібна торгівля: 13 628;
  • туризм, готелі, ресторани: 11 903;
  • логістика, склади, ЗЕД: 11 297;
  • адміністратори, керівники середньої ланки: 9767;
  • транспорт, автомобільний бізнес: 9 169;
  • медицина, фармацевтичний бізнес: 7775;
  • бухгалтерія і аудит: 7710.

Найбільший приріст вакансій в минулому місяці показала сфера охорони та безпеки — за рахунок збільшення посад в силах української оборони.

Аналітики також розповіли, що в травні 2024 року значний приріст вакансій спостерігався у категорії “Управління персоналом, HR”. Незважаючи на те, що влітку пошук кандидатів на заміщення тих чи інших вакансій трохи уповільнюється – цього року рекрутинг не зупиняється через дефіцит кадрів. Традиційно на початку літа збільшилась кількість вакансій у сфері обслуговування, будівництві та архітектурі, туристичній сфері і готельно-ресторанному бізнесі.

Згідно із результатами дослідження — зараз на ринку праці спостерігається суттєвий дефіцит кадрів. Тому роботодавці змушені вдаватись до гнучкості і розширювати погляди на ринок праці. Наразі все частіше стали пропонувати роботу пенсіонерам (приріст пропозицій склав 19%), особам з інвалідністю (приріст пропозицій на 11%) і ветеранам (приріст пропозицій на 14%).

В той же час кількість пропозицій по віддаленій роботі в травні майже не змінилася.

Сфери з найбільшою кількістю вакансій в Україні на початку літа 2024 року
Сфери з найбільшою кількістю вакансій в Україні на початку літа 2024 року

Найбільший приріст по вакансіях минулого місяця спостерігався в Черкаській, Запорізькій, Івано-Франківській та Київській областях. Одночасно з цим у Львівській області кількість вакансій скоротилась менш ніж на 1%.

Нові статті

Схожі статті

“Не тероризуйте мою сімʼю”: 45-річний Дан Балан розповів, чи мав роман з 39-річною Тіною Кароль – все піар

Дан Балан та Тіна Кароль були обожнюваною парою серед багатьох прихильників, але тривалий час було загадкою, чи дійсно між ними існують романтичні почуття чи це заради шоу: подробиці.

Знову разом: найкрасивіша пара України Дмитро Комаров і Олександра Кучеренко вийшли у світ як подружжя

Дмитро Комаров та Олександра Кучеренко є прикладом для багатьох, адже вони поєднують красу та міцні стосунки, дотримуючись принципу "щастя любить тишу": що відомо про зіркове подружжя?

“В Інтернеті він ще досі живий”: 68-річна Наталія Сумська показала першого чоловіка, від якого має доньку

Наталія Сумська пригадала свій перший шлюб, який був понад 30 років тому з Ігорем Мамаєм та в результаті якого народилась донька: як виглядав чоловік акторки?

Стало відомо, чому молоко скисає за лічені години від літніх гроз: “Навіть в холодильнику”

Науковці і дослідники довели, що під час грози молоко скисає набагато швидше навіть у холодильнику. Чому саме це відбувається і як грози впливають на стан продукту — "Один Факт" розповість далі.