Графік відключення світла на 18 червня: де і коли не буде електроенергії – що кажуть в ДТЕК та Укренерго

НЕК "Укренерго" надала актуальну інформацію щодо відключень світла 18 червня 2024 року. Читайте далі, як цього дня будуть діяти графіки погодинних відключень світла для побутових споживачів.

Національна енергетична компанія “Укренерго” надала актуальні графіки відключень світла на 18 червня 2024 року. Згідно із нею завтра обленерго у всіх регіонах України застосовуватимуть графіки погодинних відключень в період з 00:00 до 24:00 години.

Головною причиною впровадження обмежень споживання електроенергії для побутових споживачів називають збільшення температури повітря та робочі дні.

Укренерго повідомили графік відключень світла на 18 червня для побутових споживачів
Укренерго повідомили графік відключень світла на 18 червня для побутових споживачів

Також в енергетичній компанії нагадали, що живлення обʼєктів критичної інфраструктури обмежуватись не буде.

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив, що ситуація в українській енергосистемі ще більше ускладниться протягом наступних декількох тижнів. В період з 11:00 ранку до 23:00 ночі графіки стабілізаційних відключень світла дещо збільшаться, аніж в інші години доби. Такий формат відключень триватиме, приблизно до останніх днів липня.

Володимир Кудрицький зазначив, що збільшення тривалості обмежень зі споживання електричної енергії обумовлене декількома факторами. По-перше, це — ремонт на енергетичних блоках атомних електричних станцій. І саме тому треба підготуватись до того, що десь 30-45 днів графіки вимкнень світла будуть збільшені і в такому варіанті залишаться до останніх днів липня. В години пікового споживання електрики та ввечері обмеження будуть доволі суттєвими.

Графіки відключень світла на 18 червня
Графіки відключень світла на 18 червня

Кудрицький також зазначив, що на тривалість відключень та величину дефіциту електроенергії впливають 3 головних критерії. Це погодні умови, поточні та позапланові ремонти атомних електричних станцій і, звісно, обсяги імпорту. Голова правління НЕК “Укренерго” наголосив, що ремонтні роботи на атомних електростанціях традиційно проводяться влітку.

До речі, у неділю, 16 червня — графіки стабілізаційних відключень світла по території України не застосовувались. Причиною послаблень стало зниження споживання світла у вихідний день.

Нові статті

Схожі статті

Рідкісне явище: над Землею на відстані 1 млн. км пролетів астероїд-сніговик – астрономи його “впіймали”

Днями астрономи зафільмували в небі вкрай рідкісне явище. На відстані 1 млн. км над Землею пролетів незвичний астероїд, зовні схожий на сніговика. Подія сталась 17 вересня.

Сергій Бабкін зізнався у своїх зрадах дружині: “Це було моєю звичкою”, – як на це відреагувала Сніжана

Сергій та Сніжана Бабкіни розповіли про особисті проблеми і їхнє подолання є не тільки важливою для самого артиста, а й надихає багатьох його шанувальників.

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.