Графік відключення світла на 19 червня: де і коли будуть вимикати світло — що кажуть в Укренерго та ДТЕК

Компанія "Укренерго" і ДТЕК надали актуальні графіки погодинних відключень світла для промислових та побутових споживачів на 19 червня 2024 року. Дізнайтесь, коли та де вимикатимуть світло?

Згідно з актуальною інформацією від “Укренерго” — в середу, 19 червня, у всіх областях України будуть застосовуватись графіки погодинних відключень світла для промислових та побутових споживачів. Вони будуть діяти з 00:00 до 24:00 години.

Головна причина впровадження обмежень зі споживання електроенергії — це прогнозоване зростання споживання світла через спекотну погоду.

Енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури, які забезпечують функцію життєзабезпечення населення – обмежуватись завтра не буде.

“Один Факт” нагадує, що графіки відключення світла діють по всій території України вже декілька тижнів поспіль. Їх впровадження обумовлене складною ситуацією в енергетичній системі України, яка склалась через постійні ракетні обстріли з боку росії. Чимало обʼєктів енергетичної системи України зруйновані, тому енергопостачальним організаціям доводиться впроваджувати ліміти споживання та замовляти імпорт електричної енергії з інших країн.

Графіки відключень світла на 19 червня
Графіки відключень світла на 19 червня

Влітку вимкнення світла в регіонах України обумовлені тим, що в енергосистемі виникає дефіцит електрики через спеку і використання великої кількості кондиціонерів побутовими споживачами. Експерти наголошують, що відключення світла будуть діяти ще протягом мінімум двох років, якщо для цього не залучити потужності Запорізької атомної електростанції.

Графіки відключень світла на 19 червня 2024 року
Графіки відключень світла на 19 червня 2024 року

Днями стало відомо, що світло невдовзі будуть вимикати у всіх побутових споживачів — і навіть тих, що працюють зараз на одній лінії із обʼєктами критичної інфраструктури. Від ліній, які живлять такі обʼєкти – мають бути відʼєднані усі інші споживачі. Обсяги відключень наступної зими будуть залежати від того, скільки обʼєктів генерації електроенергії вдасться відновити до цього періоду.

Нові статті

Схожі статті

Олена Кравець порівняла себе із мегазіркою світового масштабу Роббі Вільямсом: “Зібрались у повному складі”

Екс-учасниця гумористичного шоу "Квартал 95" Олена Кравець порівняла себе з 50-річним британським співаком Роббі Вільямсом. Читайте, що спільного у Кравець із зіркою світового масштабу.

Царське варення з порічок на радість онучатам: готую найсмачніший десерт щороку і до весни його вже нема

Літній сезон — це ідеальний час для приготування різноманітних десертів на зиму. Особливо смачненьким виходить варення із порічки. Знайомтесь із рецептом його приготування.

“Зʼявилася дитина не від Мірзояна”: відомий український співак розкрив секрет стосунків із Тонею Матвієнко

Останні декілька тижнів фанати співака Романа Скорпіона тільки те і роблять, що обговорюють його імовірний роман із дружиною Арсена Мірзояна, Тонею Матвієнко. Артист прокоментував ці чутки особисто.

“Налагодити не вдалося” Вʼячеслав Хостікоєв відверто розповів про непрості стосунки з тіткою Ольгою Сумською

Рідний племінник Ольги Сумської — Вʼячеслав Хостікоєв, розповів про непрості стосунки із родичкою. Відносини між ними погіршились на початку року, а до примирення діло не дійшло.