Графік відключень світла на 22 червня: де вимикатимуть електроенергію в суботу – що кажуть в Укренерго

Компанія "Укренерго" надала актуальну інформацію щодо відключення світла 22 червня 2024 року. В які години та де саме обмежуватимуть споживання електроенергії в суботу – читайте далі.

Національна енергетична компанія “Укренерго” сформувала графіки відключень світла на 22 червня. В суботу усі обленерго країни будуть застосовувати графіки погодинних відключень електричної енергії в наступний проміжок часу: з 16:00 до 24:00 години.

В енергетичній компанії зазначили, що обсяги обмежень будуть більшими в період з 18:00 до 23:00 години. Причиною стабілізаційних відключень світла для побутових споживачів стали наслідки масованих ракетно-дронових ударів по енергетичних обʼєктах України.

Графіки відключень світла на 22 червня 2024 року
Графіки відключень світла на 22 червня 2024 року

Енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури не буде обмежуватись у перший вихідний минаючого тижня.

Відключення електроенергії — вимушений крок, який направлений на збереження цілісності енергетичної системи та уникнення блекаутів в подальшому. Голова правління НЕК “Укренерго” повідомив, що від початку року енергетичні обʼєкти країни перенесли вже 7 масованих ракетних атак з боку російських загарбників.

Зараз в енергосистемі України не вистачає потужностей, щоб задовольнити усі норми споживання, які існують на сьогоднішній день. І все це — з урахуванням того обʼєму, який країна імпортує з Європи. Головна проблема полягає у тому, що Україна на сьогоднішній день втратила 9 Гігаватт електричної потужності. Ця цифра еквівалентна рівню споживання електроенергії на території Нідерландів, або ж спільного енергоспоживання країн Балтії та Словаччини.

Коли та де відключатимуть світло 22 червня 2024 року
Коли та де відключатимуть світло 22 червня 2024 року

Масштаби втрат енергетичних потужностей гіганські. Тому для подолання втрат та дефіциту в енергетичній системі доводиться залучати аварійну допомогу з країн Європи та імпорт електроенергії. Та навіть таких заходів не вистачає для того, аби підтримати баланс в енергосистемі. Через це диспетчерський центр “Укренерго” обмежує споживання електроенергії для побутових та промислових споживачів.

Нові статті

Схожі статті

“Зʼявилася дитина не від Мірзояна”: відомий український співак розкрив секрет стосунків із Тонею Матвієнко

Останні декілька тижнів фанати співака Романа Скорпіона тільки те і роблять, що обговорюють його імовірний роман із дружиною Арсена Мірзояна, Тонею Матвієнко. Артист прокоментував ці чутки особисто.

“Налагодити не вдалося” Вʼячеслав Хостікоєв відверто розповів про непрості стосунки з тіткою Ольгою Сумською

Рідний племінник Ольги Сумської — Вʼячеслав Хостікоєв, розповів про непрості стосунки із родичкою. Відносини між ними погіршились на початку року, а до примирення діло не дійшло.

Чистотіл на дачі не бур’ян, а помічник: ви здивуєтеся, що роблять з рослиною досвідчені дачники

Чистотіл на перший погляд — звичайнісінький бурʼян, але навіть він може бути корисним на городі. "Один Факт" розповість, як зробити так, щоб ця рослина перевтілилась на помічника.

Екс-дружина Потапа показала свій розкішний офіс: мансардні вікна, колони, дизайнерський ремонт – оце рівень

Ірина Горова вперше показала, як виглядає її офіс, де вона з командою працює щодня - величезні вікна, територія та не тільки: де саме знаходиться приміщення?