Графік відключень світла на 25 червня: коли і де вимикатимуть електроенергію – в Укренерго розповіли деталі

В Укренерго надали актуальні графіки відключень світла в Україні на 25 червня 2024 року. Дізнайтесь, коли, де та в які години вимикатимуть світло у вівторок.

Завтра, 25 червня 2024 року, будуть діяти цілодобові графіки погодинних відключень світла. З метою стабілізації енергетичної системи електроенергію будуть вимикати в період з 00:00 до 24:00 години.

В певні періоди часу обсяги обмежень будуть більшими. Ось більш точні графіки обмежень споживання електроенергії 25 червня:

З 02:00 до 05:00 години ранку та з 12:00 до 23:00 години.

Основною причиною обмежень в Укренерго називають зниження можливостей електростанцій. Наслідки російських ракетно-дронових атак даються взнаки і енергосистема України не в змозі виробляти електричну енергію в необхідних обʼємах. В той же час обмеження споживання електроенергії на обʼєктах критичної інфраструктури відбуватись, як і зазвичай — не буде.

Графік відключення світла на 25 червня 2024 року
Графік відключення світла на 25 червня 2024 року

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький розповів, що під час підготовки до зимового періоду перед Україною стоїть невідкладне завдання, повʼязане із будівництвом обʼєктів розподіленої генерації. Керівник зазначив, що розосередження маленьких електростанцій підвищить стійкість енергосистеми перед ракетними атаками з боку російських загарбників.

Володимир Кудрицький зазначив, що зараз українці все частіше стикаються з суворими реаліями. Імовірніше за все, атаки на українську енергосистему триватимуть. Тому зараз головне завдання енергетиків — відновити якомога більшу частину генерації електроенергії до початку зими. На його думку – потрібно задіяти більше ППО для захисту тих енергообʼєктів, які будуть відновлені протягом літа.

Ще один момент, на який звернув увагу Володимир Кудрицький — це розгортання генеруючих потужностей. Вони стануть гарантією того, що під час імовірних наступних атак росіяни не матимуть можливості сконцентруватися на великих електростанціях, а зіштовхнуться з підвищеною кількістю маленьких енергетичних обʼєктів. На думку голови правління “Укренерго”, питання децентралізації генерації потрібно вирішувати вже зараз.

Нові статті

Схожі статті

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.