“Подарував пояс Джошуа і Дюбуа”: Олександр Усик приголомшив відмовою від звання абсолютного чемпіона світу

Чемпіон в світі боксу Олександр Усик зробив цікаву рокіровку. Він вирішив… відмовитись від поясу IBF і перестав бути абсолютним чемпіоном світу. Дізнайтесь, заради чого він це зробив.

Боксер Олександр Усик офіційно відмовився від поясу IBF, що надавав йому статус абсолютного чемпіона світу. Спортсмен розповів цю новину особисто на персональній сторінці у соцмережі Instagram.

Усик записав відеозвернення, в якому зазначив, що дарує пояс колегам-спортсменам – Ентоні Джошуа і Даніелю Дюбуа.

Пояс IBF — мій подарунок вам на 21 вересня 2024 року. — уточнив українець.

Чому саме їм наш спортсмен вирішив подарувати один з 4-х своїх поясів, здобутих на боксерському рингу? І до чого тут конкретна дата: 21 вересня? “Один Факт” розповість детальніше далі.

Британські боксери Ентоні Джошуа і Даніель Дюбуа вийдуть на професійний ринг один проти одного 21 вересня поточного року. Власне, саме на цей бій між ними у своєму відео натякав Олександр Усик. Оскільки наш спортсмен добровільно перестав бути абсолютним чемпіоном світу — то британці в своєму двобої у вересні змагатимуться і за цей титул.

Олександр Усик відмовився від статусу абсолютного чемпіону світу
Олександр Усик відмовився від статусу абсолютного чемпіону світу

Промоутер Едді Хірн зазначив, що навесні 2025 року той зі спортсменів, хто здобуде перемогу у боксерському поєдинку Джошуа-Дюбуа, матиме змогу зустрітись в ринзі із найсильнішим у матчі-реванші Усик-Фʼюрі, що відбудеться 21 грудня в Ер-Ріяді. У весняному бої визначиться новий абсолютний чемпіон.

“Один Факт” нагадає, що 18 травня 2024 року Олександр Усик здобув перемогу над Тайсоном Фʼюрі. Українець став першим в історії боксу спортсменом-володарем відразу 4-х титулів у надважкій вазі.

Відмова Олександра Усика від поясу означає, що під час бою з Фʼюрі 21 грудня 2024 року звання абсолютного чемпіону світу ставитись не буде.

Зараз Олександр Усик залишився володарем трьох титулів: WBC, WBA, WBO.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.