В Україні більше не буде одноразових виделок і ватних паличок: від чого ще доведеться відмовитися українцям

Міндовкілля України хоче обмежити використання пластикового посуду. В уряді пояснили, із чим саме це повʼязане і надали перелік товарів, які невдовзі можуть зникнути з полиць магазинів.

В Міндовкілля та природних ресурсів України зараз на опрацюванні знаходиться законопроєкт, згідно із яким може бути прийняте рішення про заборону деяких видів пластикової продукції. Уряд планує поступово обмежити використання одноразового пластикового посуду на території країни.

Зокрема, у відповідності із новими нормами, під заборону можуть потрапити… ватні палички, що мають пластикову основу. Серед інших предметів та товарів, використання яких на території України можуть обмежити – присутні ось такі:

  • соломинки для напоїв;
  • шпажки з пластику;
  • палички, які використовуються для кріплення повітряних куль, заповнених гелієм;
  • виделки, ложки, тарілки та ножі для одноразового використання;
  • ємності, що виготовлені з пінополістіролу, а також — пластикові ємності у вигляді блістерного пакування, призначені для складання харчових продуктів, що вживаються безпосередньо на місці або постачаються замовникам на виніс.
В Україні планують заборонити пластикові виделки, ложки, ватні палички і соломинки для напоїв
В Україні планують заборонити пластикові виделки, ложки, ватні палички і соломинки для напоїв

Подібні заходи від українського уряду мають на меті підкреслити наміри України щодо повноцінного членства в Євросоюзі. Відомо, що усі європейські країни йдуть шляхом зменшення кількості пластикових відходів за рахунок скорочення їх виробництва. Такі дії – запорука дбайливого відношення до навколишнього середовища і живої природи.

Наразі в Україні триває модернізація і трансформація системи управління відходами. Раніше в уряді країни зазначали, що ця система – це величезний комплекс заходів, що спрямований на побудову комплексного підходу.

Управління різними видами відходів передбачає не тільки їх переробку або ж утилізацію, а ще й збір, вивезення, обробку та ретельний нагляд за цими процесами.

Робота над реформою системи управління відходами розпочалась задовго до 2023 року. Нею здебільшого займались активісти та екологічні організації.

Пластиковий одноразовий посуд може зникнути з полиць українських магазинів
Пластиковий одноразовий посуд може зникнути з полиць українських магазинів

Спочатку очікувалось, що реформа просуватиметься швидко, але через повномасштабне вторгнення рф цей процес уповільнився.

Нові статті

Схожі статті

“А ще, я йду”: телеведуча 1+1 Наталія Островська зізналась, що йде з екранів та назвала реальну причину

Ведуча ТСН Наталія Островська приголомшила новиною, що найближчим часом її не буде на екрані та розсекретила причину. Подробиці особистого життя.

“Це був період рагульства”: 42-річна Ольга Фреймут розповіла всю правду про своїх колишніх чоловіків

Аристократиня Ольга Фреймут мала бурхливе життя, але вибрала лише одного чоловіка, якому народила двох дітей: що відомо про екс-чоловіків зірки?

З макіяжем і манікюром: дружина Віктора Павліка показала свою 87-річну тітку, яка ще старша за Аду Роговцеву

Катерина Репяхова разом з сином Михасиком перебуває в Ізраїлі на відпочинку та нещодавно навідала своїх родичів: елегантні жіночки, серед яких тітка та свекруха сестри - як виглядають?

Даша Астаф’єва зробила нову трендову стрижку, яка набирає шалену популярність у жінок: з модним чубчиком

38-річна співачка Даша Астафʼєва прислухалась до модних трендів цього літа та… змінила зачіску. Чи сподобався фанатам новий образ артистки – із чубчиком? "Один Факт" дізнався деталі.