В Україні хочуть відмінити перехід з літнього на зимовий час і навпаки: що зміниться для простих українців

Українські депутати хочуть скасувати сезонне переведення годинників. Відповідний законопроєкт вже подано на розгляд до Верховної ради. На якому часі українці залишаться, якщо закон ухвалять?

Український уряд запланував відміну сезонного переведення годинників на літній та зимовий час. Декількома роками раніше подібні ініціативи вже звучали в українському суспільстві. Але згодом їх загальмували.

Якщо зараз урядовці ухвалять законопроєкт, то в подальшому українці не будуть більше переходити на літній час. Тобто, громадяни будуть жити за зимовим часом, який відповідає міжнародній шкалі UTC+2.

В Україні планують скасувати сезонний перехід на літній та зимовий час
В Україні планують скасувати сезонний перехід на літній та зимовий час

Інформацію про новий законопроєкт надав нардеп Ярослав Железняк. Він розповів, що вже на найближчому пленарному тижні урядовцями буде розглянуто законопроєкт за номером 4201 у другому читанні. Його норми передбачають скасування переходу українців із зимового на літній час.

Дуже правильна ініціатива – буду підтримувати – повідомив Железняк.

Три роки тому в Україні хотіли відмовитись від сезонного переводу стрілок годинників. Однак цього не сталося із двох причин. По-перше, проєкт потребував численних доопрацювань. По-друге, в лютому 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення росії і цю ініціативу депутати змушені були поставити на паузу.

Чотири роки тому, наприкінці жовтня 2020 року – планувалося, що українці переведуть свої годинники на годину назад востаннє. Однак розгляд законопроєкту в першому читанні пройшов тільки у березні 2021 року.

На розгляді у Верховній Раді знаходиться законопроект про відміну сезонного переходу на літній час
На розгляді у Верховній Раді знаходиться законопроект про відміну сезонного переходу на літній час

В другому ж читанні його знов не ухвалили, відправивши на повторне доопрацювання. Згодом в нардепів змінились пріоритети через вторгнення росіян. Тому ініціатива щодо відміни сезонного переведення годинників залишилась в черзі на розгляд.

До речі, деякі з країн світу вже відмовились переводити годинники. До їх числа належать Японія, Сингапур, Таджикистан, Киргизстан, Азербайджан і Вірменія.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.