Огляд цін у липні 2024: скільки коштує кавун і чого чекати далі – на 47% дешевше, ніж в минулому році

Експерти ринку баштанних культур повідомили, що в липні 2024 кавунчики на українських прилавках подешевшали. На скільки і з яких причин? Детальніше про це читайте далі.

Українські аналітики ринку баштанних культур заявили, що в першій половині липня 2024 спостерігається стрімке падіння цін на кавуни. Виробники баштанних культур занепокоєні цією ситуацією на ринку. Експерти зазначають, що низький попит на кавуни та аномальна спека, від якої зараз потерпають українці – існує великий ризик втрати врожаю.

У звʼязку із цим виробники змушені знижувати вартість кавунів, щоб якомога швидше їх продати на ринку. Інакше врожай просто втратить товарний вигляд від сильної спеки.
В повідомленні аналітиків ринку йдеться про те, що в деяких господарствах вже зафіксовано випадки пошкодження кавунів від сонячних опіків. Це лише посилює проблеми зі збутом.

Вартість кавунів на українському ринку в липні 2024 року
Вартість кавунів на українському ринку в липні 2024 року

Станом на 9 липня вартість кавунів на українському ринку знизилась до 10-18 гривень за 1 кг. Це в середньому на 4о-47% дешевше, аніж на минулих тижнях.

Експерти пояснили, що головною причиною стрімкого зниження вартості кавунів в Україні є сезонне збільшення пропозицій кавунів від місцевих домогосподарств. До того ж, в першій половині липня в ряді областей України спостерігається посуха, яка погано впливає на якість кавунів. Цей фактор також чинить певний тиск на ціни баштанних культур.

В липні 2024 року середня вартість кавунів на українському ринку – на 47% нижча, аніж в аналогічному періоді 2023 року.

Наразі українці ласують кавунами, що заведені із закордону. Повноцінний сезон українських баштанних культур розпочнеться незабаром. Втім, на магазинних прилавках деяких регіонів України вже зʼявляються баштанні культури із Одеської області та Закарпаття.

Експерти також зазначили, що цього року на ринку не буде традиційних баштанних культур з Херсонщини. Втім, кавуни все ж на прилавках будуть. Їх привезуть з Одеси, Азербайджану, Молдови, Македонії та Греції.

Нові статті

Схожі статті

“Приз був найменшим”: 37-річний Євген Клопотенко назвав суму, яку йому заплатили за перемогу в “МастерШеф”

Євген Клопотенко став переможцем кулінарного шоу "МастерШеф-5" та розповів, яку призову нагороду за це отримав - залишився без кубка та не тільки.

“Про весілля нічого не каже”: що відомо про бойфренда 25-річної доньки Тоні Матвієнко та коли заміж

Тоня Матвієнко наразі з Арсеном Мірзояном, але це не перший її шлюб, адже раніше співачка була одружена з чоловіком, від якого народила першу доньку Уляну - що відомо про її особисте життя?

“Є чоловік, який мені дуже подобається”: 47-річна Камалія зізналась, що перебуває в стані закоханості

Українська Леді Гага Камалія вперше після розлучення з пакистанським мільярдером зізналась, що відчуває закоханість - хто цей чоловік та чи має співачка з ним стосунки?

“Він вигнав мою сімʼю на вулицю”: екс-продюсер Олега Винника приголомшив подробицями про втечу співака

Колишній продюсер Олега Винника вирішив не мовчати та висловив усю правду про нього, зокрема, як він насправді виїхав до Німеччини - що сказав Олександр Горбенко?