Ірина Фаріон померла у віці 60 років: історія життя жінки, якій присвячував вірші Олександр Усик

В ніч з 19 на 20 липня стало відомо, що Ірина Фаріон покинула цей світ. Їй було 60 років, а обставини події стали однією з найбільш резонансних новин цієї п'ятниці.

Українська політикиня та екс-депутатка Верховної Ради України Ірина Фаріон померла в лікарні у віці 60 років. Це сталося 19 липня після кількох годин спроб медиків врятувати жінку.

Україну сколихнула новина про замах на життя Ірини Фаріон біля її оселі по вулиці Масарика у Львові. Громадську діячку госпіталізували у важкому стані та зробили їй операцію, однак, на жаль, серце жінки зупинилося.

Багатьом співгромадянам Ірина Фаріон запамʼяталась, як жінка-патріотка, яка мала чітку громадянську позицію. Вона народилась у Львові і мешкала в цьому ж місці до останніх днів життя.

З 1990 року Ірина Фаріон працювала викладачкою у Львівській академії мистецтв. Крім того – очолювала мовну комісію у Львівській політехніці.

Як політична та громадська діячка Ірина Фаріон постійно висловлювалась з приводу державної мови. Вона наполягала на тому, що вважати українцями можна тільки тих, хто спілкується в суспільстві і побуті на рідній мові. Деякі її заяви викликали в суспільстві хвилю обурень і, тим не менш – пані Ірина й не думала відмовлятись від своїх переконань.

19 липня о 23.20 померла Ірина Фаріон
19 липня о 23.20 померла Ірина Фаріон

Одного разу український боксер Олександр Усик присвятив Фаріон вірша із критикою її занадто проукраїнської позиції. Та Ірина Фаріон все одно залишалась все тією ж цілісною, сповненою любові до України жінкою.

З самого свого дитинства пані Ірина проявляла неабиякий інтерес до книг. Цьому в більшій мірі посприяла її мама, Ярослава Степанівна, що працювала бібліотекарем. В дошкільні роки маленька Ірина не ходила до дитячого садочку і постійно знаходилась під наглядом рідних бабусі та дідуся. Усі дивовижні історії, які дізнавалась з книг – обовʼязково переповідала сусідським дітям.

З 1990 року Ірина Фаріон викладала курси української мови та літератури у державному інституті прикладного мистецтва міста Львова. З 1991 року працювала викладачем, а трохи згодом – доцентом та доктором філологічних наук на кафедрі Львівської політехніки.

Ірина Фаріон була активною користувачкою соціальних мереж. На останньому фото в Telegram вона постає життєлюбною, сповненою планів на життя жінкою у темно-бордовій сукні і з бездоганною зачіскою. Ще вчора вона мріяла втілювати багато ідей, а сьогодні її життя трагічно обірвалось.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.