Українські спортсмени заспівали “Червону руту” на відкритті “Олімпійських ігор 2024” в Парижі (ВІДЕО)

Легендарна "Червона рута" українського композитора та автора пісень Володимира Івасюка пролунала в Парижі. Подивіться, як українські спортсмени виконують шлягер на відкритті "Олімпійських ігор".

В Парижі 26 липня 2024 року відбулась офіційна церемонія відкриття XXXIII літніх “Олімпійських ігор”. Цього року вдруге за історію відкриття спортивного конкурсу заходи пройшли поза межами олімпійського стадіону. На змагання завітали спортсмени з 206 країн світу.

В момент відкриття олімпійці пливли на човнах річкою Сена, яка тече через самий центр Парижу.

Делегація українських спортсменів взяла участь в урочистостях, присвячених відкриттю літніх “Олімпійських ігор 2024”. З цієї нагоди наші олімпійці вирішили заспівати популярну українську пісню “Червона Рута”.

Виконання хіту, написаного композитором Володимиром Івасюком, відбулось під час запливу на човні по французькій річці Сена. Подивіться, як це було.

Український прапор цього року на відкритті “Олімпійських ігор” несли пловець Михайло Романчук і тенісистка Еліна Світоліна.

Церемонія відкриття “Олімпійських ігор 2024” розпочалася ввечері 26 липня, о 19.30. Традиційно урочистості супроводжувались парадом націй, який пройшов на воді і пролягав від мосту Аустерліц до Єнського мосту.

Загальна довжина маршруту олімпійців склала 6 км. Під час його подолання демонструвались визначні памʼятки Парижу та культурні символи спортивної церемонії.

Українські спортсмени заспівали пісню Червона рута на відкритті літніх Олімпійських ігор в Парижі
Українські спортсмени заспівали пісню Червона рута на відкритті літніх Олімпійських ігор в Парижі

За традицією, під час відкриття конкурсу “Олімпійські ігри” була проведена естафета передачі та пронесення Олімпійського вогню. В ній приймали участь популярний французький екс-футболіст Зінедін Зідан, український легкоатлет Сергій Бубка, іспанський тенісист Рафаель Надаль, американська тенісистка Серена Вільямс та інші.

До речі, в цьому році вперше в програмі змагань “Олімпійських ігор” зʼявиться новий різновид олімпійського спорту – брейкданс.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.