Найстаріша горила Європи живе у Київському зоопарку: їй виповнилося 50 років. Що подарували іменинниці?

У четвер, 8 серпня, в зоопарку Києва святкувала день народження найстарша горила Європи. Їй виповнилось 50 і з нагоди свята співробітники зоопарку влаштували ювілярці смачний сюрприз на природі.

У дзеркальну дату 8.08 2024 року у Київському зоопарку відсвяткувала свій день народження найстарша горила Європи. Цю дівчинку звуть Тоні і їй виповнилося 50 років.

Тоні – найстарша горила Європи, яка здобула велику популярність не тільки в Україні, але й за її межами. Мер міста Києва Віталій Кличко привітав іменинницю та зазначив, що Тоні є справжньою довгожителькою. Адже горили зазвичай живуть від 35 до 40 років.

В Київський зоопарк Тоні приїхала 25 років тому, а до цього горила мешкала в Німеччині.

Ювілей – особливе свято, тому співробітники столичного зоопарку вирішили привітати винуватицю свята іменинним пікніком.

В зоопарку зазначили, що горила Тоні буде отримувати святкову і найсмачнішу їжу чотири дні поспіль. В меню для 50-річної іменинниці включені різноманітні фрукти – банани, виноград, солодкий перець, ківі та інші смаколики.

Горилі Тоні виповнилося 50 років
Горилі Тоні виповнилося 50 років

В перервах між куштуванням ласощів до дня народження горила Тоні займалась різноманітною активністю. Наприклад, гралася з різнокольоровим мʼячем або ж просто відпочивала на теплому літньому сонечку посеред загорожі, в якій живе.

Горила Тоні народилася 8 серпня 1974 року в зоопарку Нюрнбергу. Від самого дитинства характер в неї був абсолютно не товариським. Втім, фахівці з Німеччини неодноразово намагалися її соціалізувати.

За роки життя Тоні змінив декілька зоопарків. Окрім Нюрнбергу горила також встигла пожити в Заарбрюкені та Ганновері. В Київ її перевезли в 1999 році, коли тварині було 25 років. Тобто, в нашій країні горила прожила чверть віку.

Наразі Тоні мешкає в тимчасовому та добре освітленому місці загальною площею 200 м2. В горили є вихід на власну зелену фазенду площею 500 м2. Співробітники облаштували для мешканки лежанку, камʼянисту гряду, акваріум з рибками. А ще – підвісили на ділянці гамак, баскетбольне кільце та створили штучний мурашник.

Найстарша горила Європи відзначила 50-річчя
Найстарша горила Європи відзначила 50-річчя

В Тоні є навіть власний телевізор, по якому вона може подивитись науково-популярні передачі про навколишній світ.

Нові статті

Схожі статті

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?

Смачна намазка на бутерброди: ідеальний рецепт для ситого сніданку, що пасує до кожного ранку

Вранці зазвичай часу на приготування корисної їжі не вистачає. Але водночас хочеться додати до чаю шматочок хліба із паштетом. Наступний рецепт – чудова можливість урізноманітнити свій раціон.

Молодший за неї на 8 років: 41-річна Джамала розповіла історію знайомства з чоловіком, з яким має 3 синів

Джамала виховує 3 синів разом зі своїм чоловіком, якого часто публікує у своїх соціальних мережах, хоча до цього зіркове подружжя приховувало свої стосунки 5 років - як розпочався роман?

Сукня українського бренду та взуття від Луї Віттон: вагітна дружина Монатіка похвалилася стильним образом

Дружина популярного співака Дмитра Монатіка показала новий та стильний образ на повсякдень. Вагітна Ірина Монатік обрала собі сукню українського бренду та доповнила її сумкою і взуттям Луї Віттон.