Олімпійського “золота” 2024 могло не бути: Ольга Харлан зізналася, що допомогло виграти Олімпіаду в Парижі

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан зізналася, що золотої медалі на цьогорічних змаганнях в Парижі в їх команди могло і не бути. Що допомогло здобути перемогу в командній грі?

Дворазова олімпійська чемпіонка Ольга Харлан повідомила, що могла на змаганнях в Парижі і програти. Тоді б в України не було “золота” за змагання із фехтування. Що ж посприяло перемозі?

За словами 33-річної Харлан, виграти змагання її команді допомогла участь найкращої подруги Харлан – Аліни Комащук. Як зізналась чемпіонка – “золота” Парижа-2024 могло й не бути, якби Аліна не повернулася до збірної України.

Харлан розповіла, що Аліна Комащук ще на початку повномасштабки виїхала до Іспанії. Майже півроку спортсменка взагалі не тренувалась та й обмірковувала назавжди розпрощатись із шаблями.

Фехтувальниця Ольга Харлан розповіла, завдяки чому здобула золото на Олімпіаді
Фехтувальниця Ольга Харлан розповіла, завдяки чому здобула золото на Олімпіаді

Втім, Ользі вдалося вмовити найкращу подругу повернутися у команду. Як зазначила олімпійська чемпіонка – вона вважає Аліну Комащук однією з найсильніших фехтувальниць на планеті. Без неї в української збірної з фехтування, яка розпочала підготовку до Олімпіади-2024 в Парижі – багато чого не виходило.

Ольга Харлан пригадала розмову, яка відбулась між нею та Аліною Комащук перед її поверненням в команду. За словами олімпійської чемпіонки – вона сама дуже бажала б, аби Комащук повернулася. Тому що ця спортсменка – невідʼємна частка команди, без якої нічого не складається.

Я її повертала, я їй дзвонила – розсекретила Харлан деякі подробиці повернення Комащук у збірну

Спочатку Аліна взагалі навіть не бажала обмірковувати цю пропозицію. Ольга навіть із нею посварилася. Бо Комащук казала, що дуже втомилася та хоче займатись чимось іншим, а не професійним спортом. Але врешті решт вдалося переконати подругу.

Зараз Ольга Харлан дуже вдячна подрузі за те, що вона довірилась їй, повернулася в команду та допомогла здійснити їхню спільну мрію.

Ми привезли додому це “золото” Олімпіади, як у 2008 році – це така чудова історія – підсумувала Ольга Харлан

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?