В Україні подешевшала білокачанна капуста: з чим пов’язано, скільки протриває і скільки коштує 1 кг овоча

В Україні на сьогоднішній день спостерігається тенденція зниження вартості на білокачанну капусту. Про це свідчить моніторінг цін в межах проєкту EastFruit. З цим повʼязаний цінопад на капусту?

На передостанньому тижні серпня 2024 року в Україні намітилася тенденція до зниження цін на білокачанну капусту. Виробники наголошують, що ціновий спад в цьому сегменті повʼязаний із мінімальним попитом на цю продукцію.

Зменшення попиту в свою чергу повʼязане із низькою якістю продукції. Виробники білокачанної капусти наголошують на тому, що погода, яка встановилася в цьому сезоні на полях — не кращим чином позначилася на товарному вигляді середній сортів капусти.

За обставин, які склалися на сьогоднішній день — фермери готові надавати знижки покупцям. Таким чином вони намагаються швидше реалізувати некондиційний товар.

 

Вже на поточному тижні українські господарства готові відвантажувати білокачанну капусту за ціною 17-24 гривні/кг. Це на 13% нижче, аніж наприкінці минулого робочого тижня.

Водночас слід зазначити, що з середини липня 2024 року білокачанна капуста на внутрішньому ринку України поступово збільшувалася в ціні. Це було повʼязано із недостатньою пропозицією від місцевих виробників.

Виробники ж пояснювали дефіцит білокачанної капусти сильною спекою та посушливою погодою, яка утримувалася протягом другого літнього місяця практично на всій території України.

В Україні подешевшала білокачанна капуста
В Україні подешевшала білокачанна капуста

Однак незважаючи на зниження закупівельних цін, в роздрібних торгівельних точках України ціна білокачанної капусти в середньому в 3.8 разів більш, аніж в аналогічному періоді минулого, 2023 року.

До речі, середня ціна білокачанної капусти в українських супермаркетах станом на 23 серпня на 12,43 гривні більша, аніж в липні.

Зараз в українських торгівельних мережах за 1 кг білокачанної капусти просять в середньому 34.48 гривень. В липні ж середня вартість овоча становила 22.05 гривень.

Нові статті

Схожі статті

“Ненавиджу”: 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із 29-річною Дашею Кацуріною – “Я в шоці”

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?