Чи скасували тариф день-ніч? Як українцям зекономити на рахунках за світло після підвищення цін та блекаутів

Ціни на світло підвищили та чи скасували нічний тариф для українців? Стало відомо, як можна зберегти кошти на рахунках за електроенергію після масових відключень.

З 1 червня цього року в Україні відбулося підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які тепер складають 4,32 гривні за кіловат. Важливо зазначити, що, незважаючи на це підвищення, українці ще мають можливість користуватися “нічним” тарифом. Це означає, що тарифи для користувачів з двозонними лічильниками залишаються актуальними і не зазнали змін у рамках існуючої тарифної політики.

Зростання тарифів стосується не тільки загальної вартості електроенергії, але й тарифів для користувачів двозонних та тризонних лічильників, що в свою чергу також вплинуло на вартість енергетичних послуг для побутових споживачів.

Експерти розповіли, як українцям зекономити на рахунках за світло
Експерти розповіли, як українцям зекономити на рахунках за світло

Хоч і загальні ціни на електроенергію суттєво зросли, але наявність різних тарифних зон дозволяє певною мірою компенсувати витрати, якщо споживачі використовують електроенергію в нічний час, коли тариф може бути зниженим.

Тарифи для споживання електроенергії за системою “день-ніч” змінюються залежно від типу лічильника. Для двозонних лічильників встановлено два основних тарифних періоди: з 07:00 до 23:00 години діє ставка у розмірі 4,32 гривні за кіловат-годину, тоді як з 23:00 до 07:00 години тариф знижується до 2,16 гривні за кіловат-годину.

Експерти розповіли, як українцям зекономити на рахунках за світло
Експерти розповіли, як українцям зекономити на рахунках за світло

У випадку трьохзонних лічильників, тарифи структуровані по-іншому. Зокрема, в періоди з 08:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00 застосовується коефіцієнт 1,5, що призводить до ціни 6,48 гривні за кіловат-годину. З 07:00 до 08:00, з 11:00 до 20:00 і з 22:00 до 23:00 діє коефіцієнт 1, відповідно, ціна складає 4,32 гривні за кіловат-годину.

У нічний час, з 23:00 до 07:00, застосовується коефіцієнт 0,4, що призводить до більш вигідної ціни у 1,73 гривні за кіловат-годину.

Нові статті

Схожі статті

Ремонтував будинок 20 років: чоловік вклав у майно 32 тисячі доларів, поки не зʼявився власник-мільйонер

Тім Харман – 68-річний мешканець Великої Британії, який до виходу на пенсію працював теслею. Він майже 20 років прожив у орендованому старому маєтку та вклав в його відбудову 32 тисячі доларів.

Любить бути у центрі уваги: як Юрій Горбунов здобув популярність і отримав “київську прописку” на все життя

"Танці з зірками", "Зірка + Зірка", "Суперзірка" та "Голос країни" усе це має одну асоціацію, а саме Юрій Горбунов, розповів як став незамінною зіркою на українському телебаченні

Стала популярною в кокошнику, а тепер – жінка-воїн з мечем у руках: еволюція Оля Полякової від “А” до “Я”

Оля Полякова пройшла шлях від артистки в кокошнику до української співачки в короні, що підтримує рідну культуру і мову, та планує творити лише українські пісні.

Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, чим зачепила його вдову: “Ніколи не зможу”

Реакція Оксани Білозір на фільм про Назарія Яремчука викликала дискусії: співачка підкреслила важливість першої родини артиста, а друга дружина стримано відповіла