“Повертай додому, до рідної хати”: В Україні з’явиться Міністерство повернення українців – на черзі 7,5 млн

В Україні хочуть створити нову інституцію – Міністерство повернення українців. Чим буде займатися це відомство і хто його очолить? Розповідаємо подробиці читачам "Одного Факту".

Український уряд запланував створити нове Міністерство, яке буде займатися поверненням українців із закордону. Про це повідомив голова партії “Слуга Народу” Давид Арахамія. Зокрема, кандидатів на посаду міністра вже обговорювали – на черговому засіданні, що відбулося в середу, 4 вересня.

Для нової інституції в уряді вже затвердили робочу назву: Міністерство повернення українців.

Проводимо обговорення кандидатів, які б могли його очолити – повідомив Давид Арахамія

В свою чергу президент України Володимир Зеленський розповів про те, що в Україні невдовзі запустять нову інституцію, яка б мала забезпечити єдність українців за кордоном. Також її діяльність буде спрямована на протидію російській пропаганді. Це буде Міністерство єдності. Водночас президент акцентував увагу на тому, що з таким завданням одне МЗС точно не впорається. Тому йому в допомогу створять нову інституцію.

Уряд України створить Міністерство повернення українців
Уряд України створить Міністерство повернення українців

Президент зазначив, що повернення українців – необхідна умова для підтримки та розвитку української економіки. На сьогоднішній день в Україні налічують 10.8 мільйонів пенсіонерів. Близько 7.5 мільйонів українців трудового віку наразі знаходяться за кордоном.

Одне із головних завдань, яке буде виконувати нове Міністерство – це допомога громадянам країни в пошуку роботи. Також потрібно буде протидіяти російській пропаганді та ворожій агентурі, яка активно працює з українцями за кордоном.

Слід зазначити, що за даними Управління верховного комісара в справах біженців ООН – станом на липень 2024 на території Європи перебувало приблизно 6021400 переселенців з України.

Більшість громадян України, що виїхали за кордон від війни – проживають на території Німеччини. В цій країні налічують близько 1.1 мільйона українських громадян.

В Польщі мешкають 857 тисяч українців станом на середину літа 2024 року. Чехія розмістила на своїй території 353 тисячі українців. Більш ніж півмільйона українців живуть за межами Європи (558300 біженців).

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.