Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Українські провайдери Інтернету можуть вже з 1 жовтня суттєво підвищити вартість своїх послуг. Серйозне зростання тарифів на Інтернет, а також – проблеми з доступом до нього можуть чекати користувачів та абонентів вже із середини осені. Перехід на загальну систему оподаткування – ось головна причина, через яку український Інтернет може стати набагато дорожче. Про це, зокрема, заявили учасники ринку комунікаційних послуг.

На думку невеликих провайдерів – така процедура може приховувати в собі спробу монополізувати ринок інтернет-послуг. І тоді на ньому залишаться лише компанії-гіганти. Водночас із цим якість послуг Інтернету від таких компаній значно погіршиться.

Людмила Кокоровець, яка є директоркою групи компаній “Мій провайдер” – зазначила, що такі зміни призведуть до закриття дрібних компаній-постачальників Інтернету, які наразі працюють в селищах та селах. Вони, звісно ж, можуть продовжити надавати свої послуги – але за більш високу ціну. І в такому випадку оплата Інтернету стане не по кишені тим же пенсіонерам.

Тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко зрости: причина
Тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко зрости: причина

Якщо загальна система оподаткування і буде впроваджена, то це призведе до того, що у великій Одесі люди будуть платити за Інтернет 300 гривень, а десь в селі Одеської області вартість інтернет-послуг зросте до 1300 грн або навіть більше.

Зараз невеликі інтернет-провайдери, що працюють в Україні – конкурують між собою. Завдяки цьому кожен з них може запропонувати абонентам послуги гарної якості по доступній ціні. Якщо на ринку Інтернету встановиться монополія – така конкуренція просто зникне. Врешті решт якість послуг суттєво погіршиться, а тарифи сильно зростуть.

Перехід на загальну систему оподаткування для інтернет-провайдерів – загальнонаціональне явище. Тому змінити щось в окремо взятому регіоні неможливо.

Провайдерам радять створити робочу групу та систематизувати власні пропозиції. З чітким планом дій можна звернутись до Державної Фіскальної служби.

Нові статті

Схожі статті

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.