6100 осіб: в Міносвіти розсекретили, на яку спеціальність у ВИШах прийняли найбільшу кількість випускників

В Україні зараз продовжується вступна компанія 2024 у ВИШі. Заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький розповів, на яку спеціальність зарахували найбільше студентів на бюджет.

Зараз в Україні триває вступна компанія-2024 у ВИШі. Заступник міністра науки та освіти Михайло Винницький в розмові із журналістами повідомив, на яку спеціальність в цьому році зарахували найбільшу кількість студентів на бюджет і, відповідно – скільки майбутніх фахівців будуть отримувати стипендію від держави.

За інформацією Винницького – найбільшу кількість вступників на бюджет в 2024 році зарахували на спеціальність “середня освіта”. Це – майбутні педагоги та шкільні вчителі. Також заступник міністра розповів, що загалом на бюджет за цією спеціальністю зарахували 6100 осіб. Ці студенти отримуватимуть за навчання у ВИШі стипендію.

В Міносвіти розсекретили, на яку спеціальність в 2024 році вступили найбільше бюджетників
В Міносвіти розсекретили, на яку спеціальність в 2024 році вступили найбільше бюджетників

Також на спеціальність “середня освіта” зарахували 2500 абітурієнтів-контрактників. Майбутні вчителі навчатимуться на платному відділенні. При цьому, за словами посадовця Винницького – 300 із студентів платної форми отримали ґранти на навчання. Раніше в Міністерстві освіти повідомляли, що розмір державного ґранту на рік буде складати від 15 до 37.5 тисяч гривень за перший рік навчання на платному відділенні.

Відомо, що в 2024 році середній конкурсний бал тих студентів, які змогли вступити на бюджет за спеціальністю “середня освіта” – склав 140 одиниць. Водночас, для абітурієнтів, що вступали на журналістику, право та фінанси – середній бал конкурсу складав 180.

Михайло Винницький заявив, що зараз Міністерство освіти та науки України активно працює над тим, аби підвищити заробітну плату педагогам. Адже проблема низької зарплатні у вчителів є суттєвою та актуальною на сьогоднішній день.

Заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький
Заступник міністра освіти та науки Михайло Винницький

Спеціальність “Середня освіта” взагалі не дуже приваблює випускників шкіл із високими конкурсними балами, бо… стартова зарплата у вчителів занадто низька. Раніше міністр освіти та науки України Оксен Лісовий повідомляв, що зараз середня зарплатня вчителя в Україні становить 12 тисяч гривень.

Нові статті

Схожі статті

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.

“Не планувала, чесно кажучи”: Могилевська вперше розповіла про те, як стала мамою двох дівчат – 13 і 4 роки

Наталія Могилевська нещодавно стала мамою двох дівчаток, але чи було це в її планах - співачка розкрила всі карти про всиновлення дітей. Подробиці.

Її життя змінилось на 360 градусів: куди зникла 35-річна зірка жіночого тріо Єва Бушміна – не в Україні

Єва Бушміна була впізнаваною артисткою своїх часів і під час участі у "Фабриці зірок" і під час перебування у жіночому гурті, але зараз все змінилось - чим займається співачка?

“Зловив зіркову хворобу”: екс-учасник “Океан Ельзи” розповів про “викрутаси” Вакарчука на піку популярності

Святослав Вакарчук вражає своєю силою духу та надихає мільйони українців, але не завжди так було - екс-учасник гурту "Океан Ельзи" Павло Гудімов розповів, як той "зазнався" через шалену славу.