Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: видатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Президент України Володимир Зеленський нагородив 11 українських кінодіячів державними нагородами з нагоди Дня кіно. У відповідному документі йдеться про те, що державні відзнаки були вручені кінодіячам за особистий внесок у розвиток кіномистецтва, високу професійну мастерність та вагомі творчі здобутки.

Артем Федінчик отримав державну нагороду від Президента України
Артем Федінчик отримав державну нагороду від Президента України

Зокрема, кінооператор та військовий Сергій Михальчук був нагороджений Орденом за заслуги II ступеню. Водночас Орден за заслуги III ступеню отримав актор та воїн ЗСУ Андрій Федінчик, сценарист Алан Бадоєв, режисерка Аліна Коваленко та оператор-постановник Ярослав Пілунський.

Ахтем Сеітаблаєв отримав звання заслуженого артиста України
Ахтем Сеітаблаєв отримав звання заслуженого артиста України

Акторка театру та кіно Інна Капінос отримала від президента звання народної артистки України. Аналогічну відзнаку вручили й оператору та актору Олександру Саніну.
Заслуженим працівником України став Андрій Різоль.

Державна відзнака знайшла і телеведучу та акторку театру і кіно Ірму Вітовську-Ванца. Її нагородили орденом Княгині Ольги III ступеню. Ще один режисер та артист Ахтем Сеїтаблаєв, який служить в ЗСУ – отримав звання заслуженого діяча мистецтв України.

До речі, одна із кінодіячок – Ірма Вітовська-Ванца раніше зізнавалася, що в неї дуже багато друзів, які займаються не кіномистецтвом, а художньою діяльністю, журналістикою та історією. Також Ірма Григорівна зізналася, що восени 2022 року вона розпочала навчання в національному університеті Острозька академія за спеціальністю “археологія та історія”. Артистка вступила на магістратуру.

Ірма Вітовська-Ванца отримала державну нагороду
Ірма Вітовська-Ванца отримала державну нагороду

Ірма Вітовська-Ванца відома в Україні своєю різнобічною діяльністю в національній культурі. Вона активно займається благодійною діяльністю, є громадською діяльністю, телеведучою і продюсеркою. Також Ірма Вітовська-Ванца є заслуженою артисткою України.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.