Коли День вчителя 2024: точна дата свята, традиції, історія розвитку в Україні та цікаві факти

День вчителя – ще одне велике свято після Дня знань, яке відзначають восени. Його мета - вшанувати працю педагогів. Розповідаємо про точну дату та традиції цього дня, а також – історію появи свята.

День вчителя – ще одне велике свято після Дня знань, яке відзначають восени. Його мета – вшанувати працю педагогів. Розповідаємо про точну дату та традиції цього дня, а також – історію появи свята.

День Вчителя 2024 – особливе свято для педагогів. Цього дня і батьки, і учні вшановують працю вчителів та їх прагнення надати усім школярам ті знання, які допоможуть їм у дорослому житті.

Вчитель – не просто професія, представники якої передають знання молодшому поколінню. Це ще й наставник, який формує особистість людини та допомагає дитині розвивати власні таланти. “Один Факт “розповість, коли в 2024 році День вчителя і яка в цього свята історія та традиції.

День Вчителя 2024: точна дата свята

В 2024 році День вчителя за традицією святкують в першу неділю жовтня. Тобто, сьогодні, 6 жовтня – усі нинішні та колишні учні можуть привітати своїх улюблених вчителів із їх професійним святом.

День вчителя 2024: точна дата
День вчителя 2024: точна дата

В шкільних закладах усі святкові заходи проводяться в останній день робочого тижня – пʼятницю. В цей день учні та їх батьки дякують наставникам, дарують їм приємні презенти.

День вчителя 2024: історія свята

День вчителя – це свято з давнім історичним корінням. Його запровадили за радянських часів, у 1965 році. До 1980 року відзначали неофіційно, а потім вивели свято Дня вчителя на офіційний рівень.

Коли в 1991 році Україна стала незалежною країною – вона продовжила традицію святкування Дня вчителя. З 1994 року за президентським указом День вчителя відзначають в першу неділю жовтня.

День вчителя 2024: цікаві факти

За мирних часів в українських школах на День вчителя влаштовували концерти. Школярі мали змогу продемонструвати власні таланти, станцювати або прочитати вірша для улюбленого вчителя. Інколи учні створюють плакати із побажанням для педагогів або ж влаштовують флешмоби із коротенькими відео-зверненнями, змонтованими в єдине відео.

День вчителя 2024: цікаві факти
День вчителя 2024: цікаві факти

В багатьох школах напередодні свята влаштовують День самоврядування, коли вчителі міняються місцями зі своїми учнями. Часто його поєднують із тематичними уроками, коли старшокласники ведуть заняття та одночасно із цим діляться інформацією про сучасні інновації та технології.

До речі, найкращі вчителі світу мають змогу отримати 1 мільйон доларів. Саме такий подарунок передбачено в міжнародній премії Global Teacher Prize тим педагогам, які зробили значний внесок в освіту.

Нові статті

Схожі статті

“Я у 8 класі, а він на 2 роки старший”: перше кохання Олени Кравець, яке не закінчилось хепі-ендом

Олена Кравець понад 22 роки проживає у шлюбі з Сергієм, з яким має трьох дітей, але що було до одруження? Акторка пригадала свої перші почуття та перше кохання.

Публічна брехня чи правда? Войченко розкриває сімейні таємниці після заяв про крадіжки від Остапчука

Володимир Остапчук та його колишня дружина Олена Войченко знову опинилися у центрі гучного скандалу, пов'язаного з публічними звинуваченнями.

Ні в маму, ні в тата: як же виглядає єдиний 12-річний син Людмили Барбір – від чоловіка, який з нею давно

Зірка телеканалу 1+1 Людмила Барбір має величезну базу фанатів не лише в себе, а й в своєї родини - як же виглядає син-красень, який єдиний у сім'ї.

Єфросиніна пролила світло на правду: як Дмитро Коляденко вчинив зі своїм сином – спадкоємець не став мовчати

Пилип Коляденко, молодий музикант і син відомого співака Дмитра Коляденка і хореографа Олени Коляденко, поділився своїм досвідом боротьби з тривожними розладами та як сім'я до цього причетна.