Леся, але не Нікітюк: педагогиня з Івано-Франківська стала найкращою вчителькою України та виграла 1 мільйон

На минулих вихідних в Україні визначили найкращого вчителя року. Нею виявилась жінка з Івано-Франківщини, а її імʼя назвали під час проведення церемонії Global Teacher Prize Ukraine 2024.

Щороку в Україні проводять церемонію нагородження найкращих вчителів в межах Global Teacher Prize Ukraine. В нинішньому сезоні на переможній вершині педагогічного Олімпу опинилася вчителька початкових класів з Івано-Франківщини. Цю жінку звуть Леся Павлюк. За зізнанням самої педагогині – ця нагорода дуже цінна для неї, адже завдякі їй професія вчителя стає більш впізнаваною та затребуваною.

Слід зазначити, що конкурс Global Teacher Prize Ukraine 2024 проводився за участю вчителів із різних сіл та містечок України. В когось із них бойові дії зараз точаться безпосередньо під боком. Інші працюють в глибокому тилу – далеко від лінії фронту.

В цьому році найкращого вчителя обирали з-поміж 3000 учасників. Всі вони обʼєднані бажанням кардинально змінити ситуацію в сфері української освіти. Причому – змінити на краще і зробити більш цікавою для школярів.

Вчителька Леся Павлюк з Івано-Франківщини отримала особливу подяку від міністра освіти України та першої леді Олени Зеленської. Держава нагородила її великим грошовим призом у розмірі 1 мільйон гривень. В залі під час вручення нагороди переможницю усі присутні вітали, стоячи.

Леся Павлюк однією з перших у власному навчальному закладі стала працювати з інклюзивним класом та дітками, які мають особливі потреби. Її інклюзивна практика розпочалась ще до впровадження шкільної реформи.

Педагогиня ділиться накопиченими знаннями та досвідом не тільки зі своїми маленькими учнями, але й з колегами по роботі. Вчителька активно працює над розробкою методичних посібників та курсів. Окрім головної нагороди пані Леся отримала ще одну – в номінації “Народний вчитель”.

Після вручення грошової нагороди Павлюк зізналась журналістам, що поки не знає, куди саме витратить ці кошти.

До речі, на цей конкурс Леся Павлюк подається вже втретє. В минулі рази вона писала під час заповнення анкети освітню мрію. Але помітила, що її під час визначення переможця не оцінюють. Тому цього разу не написала нічого. Але у вчительки є кілька освітніх ідей – причому не тільки для роботи з учнями, але й з педагогами та батьками.

Я їх в голові вже формулюю і думаю, що вони мають здійснитися – зізналася переможниця всеукраїнського конкурсу для найкращих вчителів

Нові статті

Схожі статті

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.