Україна переходить на зимовий час: в неділю 27 жовтня стрілки годинників рушать назад – восстаннє чи ні?

В ніч на неділю, 27 жовтня – Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинників рушать на одну годину назад. Цей перехід мав би стати останнім, але законопроєкт щодо цього не підписаний президентом.

В ніч на неділю, 27 жовтня, українці переведуть годинники на годину назад. В такий спосіб буде здійснено перехід на зимовий час, що міг би стати останнім.

Ще в липні поточного року парламент підтримав законопроєкт, що стосувався відміни подальших переведень годинників. Якщо б цей документ було б затверджено, то українці назавжди лишились би жити в умовах зимового часу. Проте, Президент Володимир Олександрович Зеленський його й досі не підписав.

Джерела, наближені до президентської команди, наполягають на тому, що цей законопроєкт не буде схвалено. За словами одного з представників президентського апарату – можновладці все порахували і побачили, що “вічний” зимовий час не кращим чином вплине на економіку країни. Рівень збитків дорівнюватиме декілька мільярдів гривень. Також серед аргументів “проти підписання” – петиції пересічних українців, які не бажають, щоб в них “крали вечори”.

До речі, автором законопроєкту про скасування практики переходу на літній та зимовий час став нинішній спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він протиснув свій проєкт на розгляд ще у 2020 році, коли займав посаду віцеспікера. Документ був ухвалений в першому читанні – у березні 2021 року.

Коли українцям потрібно переводити годинники на зимовий час
Коли українцям потрібно переводити годинники на зимовий час

На той момент ідея Стефанчука провалилася. Проєкт повернули на доопрацювання та повторну вичитку.

Ставши новим Головою парламенту – Стефанчук повернувся до своєї давньої ідеї. На думку спікера Ради – саме цей час є природним для українців.

Коли переводити годинники на зимовий час 2024: точна дата і час
Коли переводити годинники на зимовий час 2024: точна дата і час

В липні 2024 року Стефанчук зумів зібрати для свого проєкту необхідну кількість голосів.
Коли та як перевести годинники на зимовий час?

В 2024 році остання неділя жовтня припадає на 27 число. Тож, о 04 годині ранку цього дня переводять стрілки усіх годинників в домі на 1 годину назад. Тобто, спати в цю неділю українці будуть на годину довше, аніж зазвичай.

Нові статті

Схожі статті

“Розтаяла, немов Снігуронька”: 32-річна Заріцька приголомшила результатами схуднення – 30 кг як не бувало!

Солістка українського гурту "KAZKA" Олександра Заріцька показала результат феноменального схуднення. На нових світлинах з відпочинку помітно, що співачка поменшала принаймні на кілька розмірів.

Катерина Осадча зізналася, що вперше за 7 років залишилася одна вдома в тиші: “Я просто сама”

Багатодітна мама Катерина Осадча у соцмережах поділилась неочікуваним розумінням. Вперше за довгий час вона залишилася вдома наодинці сама із собою і розповіла, які емоції відчуває.

Синоптики пообіцяли українцям аномально теплий листопад: температура повітря сягатиме +22 градуси

В останні дні жовтня і на початку листопада 2024 року синоптики обіцяють українцям надзвичайно теплу погоду. Повітря в деяких регіонах прогріється до + 26 градусів. Розповідаємо, кому пощастить.

Остапчук розповів 2 новини з життя вагітної дружини, якій 24, за 1,5 місяці до пологів: “Прописали окуляри”

39-річний ведучий Володимир Остапчук поділився двома новинами з життя вагітної дружини. Зараз 24-річна Катерина Полтавська знаходиться на останніх тижнях і через 1,5 місяці народить первістка.