Тисяча гривень від держави: як отримати та як через “Дію” відкрити картку “Національного кешбеку”

В Міністерстві економіки України розповіли, як отримати тисячу гривень від держави та як відкрити в Дії картку "Національного кешбеку", на яку її буде нараховано.

Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський зробив анонс нової фінансової допомоги для громадян. З 1 грудня кожен українець, що зареєстрований в “Дії” та має відкриту картку “Національного кешбеку” — зможе отримати 1000 гривень від держави.

Згодом перший заступник міністра економіки Олексій Соболєв в ефірі телевізійного марафону розсекретив більше деталей соціальної програми. Зокрема, він розповів – як отримати 1000 гривень та відкрити картку “Національного кешбеку”.

За словами урядовця – ця тисяча гривень призначена для всіх без виключення українців. Її виплата не буде залежати ані від соціального статусу, ані від віку людини. Використати цю суму громадяни зможуть протягом грудня 2024 та січня і лютого 2025 року. Усі виплати будуть надходити на картку “Національного кешбеку”, яку можливо відкрити через “Дію”, обравши там один із банків-партнерів.

В уряді розповіли, як отримати 1000 гривень від Зеленського
В уряді розповіли, як отримати 1000 гривень від Зеленського

Зокрема, відкриття карток національного кешбеку зараз пропонують “Приватбанк”, “Ощадбанк”, “Monobank” та інші. Повний список банківських закладів можна подивитись в “Дії” безпосередньо під час оформлення.

Картка “Національного кешбеку” – віртуальна. В уряді повідомили, що кошти від держави не можна буде переводити на іншу банківську картку. Ця виплата стане додатковою підтримкою для українського малого та середнього бізнесу.

В уряді розповіли, як отримати 1000 гривень від держави
В уряді розповіли, як отримати 1000 гривень від держави

За словами Олексія Соболева — гроші будуть маркованими і тому їх можна буде спрямувати на конкретні цілі. Наприклад, оплатити комунальні послуги онлайн, мобільний рахунок чи заплатити донат на ЗСУ. Також посадовець наголосив, що цю ж виплату можна буде оформити на дітей.

Ідея “єПідтримки” для українців виникла тому, що наша держава отримала закордонну допомогу, на яку раніше не розраховувала.

До речі, варіант виводу коштів з картки “Національного кешбеку” на фізичну банківську картку все ж існує. Він здійснюється за допомогою мобільного рахунку. Тобто, спочатку потрібно поповнити цими грошима мобільний рахунок Vodafone або Lifecell, а потім – вивести гроші на свою банківську картку, скориставшись мобільним застосунком для онлайн виплат “EasyPay”. Сервіс бере за послугу комісію.

Нові статті

Схожі статті

“Не можу”: 43-річна Тоня Матвієнко розповіла, чому пішла від президента університету Михайла Поплавського

Тоня Матвієнко розповіла, чому більше не працює викладачем в університеті культури та мистецтв Михайла Поплавського. Заради чого артистка звідси звільнилася – читайте в матеріалі "Одного Факту".

“Безмежно кохаю”: єдина донька Сердючкіної “мами” Інни Білоконь вперше показала обличчя чоловіка

Єдина донька акторки Інни Білоконь вперше з моменту весілля показала обличчя свого чоловіка. Рівно через рік після вступу у шлюб Яна Макогон привітала коханого із важливою датою в їх родині.

Найкраща легкоатлетка Європи-2024: Ярослава Магучіх отримала цінну нагороду разом зі шведським стрибуном

Олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою Європи-2024. Українка здобула такий статус вперше. Приз спортсменці вручили на церемонії нагородження European Athletics Awards.

Поділили на трьох: Тімур Мірошниченко розсекретив суму, яку йому заплатили за проведення “Євробачення-2017”

Телеведучий Тімур Мірошниченко пригадав 2017 рік, коли йому довірили проводити "Євробачення". Він розповів, скільки йому заплатили грошей за роботу.