Прогноз Укргідрометцентру на грудень: якою буде погода в Україні в останній місяць 2023 року

До зими залишилося менше тижня, і українцям цікаво, чи варто чекати заморозків під кінець року. Дізнайтеся, якою буде погода в грудні далі у статті.

На сайті Українського гідрометеорологічного центру нарешті опублікували прогноз погоди на грудень 2023 року. Навідміну від хуртовину кінця листопада, останній місяць року видається напрочуд спокійним. На щастя, українцям не варто очікувати снігові замети та сильні морози протягом грудня.

Прогноз погоди на грудень 2023
Прогноз погоди на грудень 2023

Яку погоду прогнозують синоптики з УкрГМЦ на грудень

В середньому, в грудні передбачається температура від -2 до +3, також місяць відзначиться незначними опадами – тобто, часті завірюхи не будуть надокучати українцям.

За даними науковців, у середньому по Україні температура складатиме від -1 до -5,  місцями на Закарпатті та півдні від 0 до +2. На Кримському півострові температура становитиме до +6.

Абсолютний максимум, передбачений синоптиками, буде від +10 до +18, на Прикарпатті та півдні – до +20, а в Криму аж до +25.

Прогноз погоди на грудень 2023
Прогноз погоди на грудень 2023

Мінімальні температури, за даними синоптиків, становитимуть від -24 до -30; на сході, північному сході та Прикарпатті місцями температура може впасти до -35 чи -38. На Закарпатті  та півдні абсолютний мінімум становитиме від -17 до -23.

Середня кількість опадів цього місяця очікувано тановитиме від 30 до 66 мм ртутного стовпчика; в Карпатах, Кримських горах та на закарпатті може місцями опадати від 76 до 139 мм.

Жителям більшості областей варто чекати на сніг цього грудня, але не надмірний. Температура цьогоріч на 1-1,5 градуси вища за норму, а рівень опадів знаходитиметься в межах щорічної норми.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.