На Україну насуваються ще два циклони: чи чекати нової снігової хурделиці? Точні дати і прогноз погоди

Пані погода наприкінці листопада влаштувала українцям сніговий сюрприз. Циклон наробив лиха на півдні (Одещина), завітав до Києва і начебто вщух. Але синоптики наголошують – розслаблятись ще рано.

З неділі, 26 листопада, Україна потерпає від потужної негоди. За інформацією від ДСНС України — сніговий циклон спричинив великі затори на автошляхах у Миколаївській, Одеській, Харківській областях і у Києві. Станом на ранок 28 листопада в Одеській області підрозділі ДСНС були залучені до допомоги цивільним громадянам і автовласникам 254 рази.

Наслідки негоди/ Фото: ДСНС України, Facebook
Наслідки негоди / Фото: ДСНС України, Facebook

Було відбуксовано 849 транспортних засобів, серед яких – 17 автівок екстреної допомоги.

В Миколаївській області рух на деяких ділянках автодоріг залишається ускладненим. Загалом в Миколаївській та Кіровоградській областях перекритими для руху автомобілів залишаються 8 автошляхів. В 11 областях України знеструмлено 411 населених пунктів. Нажаль, ускладнення погодних умов призвело до гибелі 10 людей в Одеській, Миколаївській, Харківській областях і у Києві. Постраждали від хурделиці 23 людини, у тому числі – 2 дитини.

Українська спецтехніка долає наслідки заметілі / Фото: ДСНС України, Facebook
Українська спецтехніка долає наслідки заметілі / Фото: ДСНС України, Facebook

Циклон, що накрив Україну 26 листопада – вже відходить. За прогнозами синоптиків, вівторок 28 листопада буде менш напруженим в плані погодних умов. Опадів майже не передбачається, але місцями на дорогах з’явиться ожеледиця – попереджає Укргідрометцентр. Лише в західних областях країни очікують на мокрий сніг, а в Закарпатській області пройде мокрий сніг с дощем. Температура повітря вдень буде сягати позначок від – 3 до +2ºC. На півдні стовпчики термометрів піднімуться до позначок + 3… +10 ºC, а в Криму – навіть до + 11 ºC.

Проте – розслаблятися поки рано, бо зимова погода з хурделицями ще не покинула наш регіон остаточно. Синоптики попереджають, що на Україну суне другий циклон. Він охопить собою більшу територію країни, але буде менш руйнівним, аніж перший. Згідно з прогнозами гідрометеорологічної служби України — чергове погіршення погодних умов чекає на українців в середу, 29 листопада. За словами представниці Укргідрометцентру Наталії Птухи – перший циклон вже відходить з України в північно-східному напрямку:

— Його центр вже практично вийшов за межі нашої країни — повідомила Наталія Птуха.

Після невеличкої перерви в один день українці відчують на собі вплив нового атмосферного фронту. Синоптики очікують вихід чергового циклону в ніч на середу, 29 листопада.

Застряглі автомобілі відбуксовують силами співробітників ДСНС / Фото: ДСНС України, Facebook
Застряглі автомобілі відбуксовують силами співробітників ДСНС / Фото: ДСНС України, Facebook

Повідомляється, що його траєкторія буде трохи іншою, аніж в першого.

Другий циклон насувається на Україну з південного заходу і в першу чергу торкнеться західних та південно-західних областей, зокрема Вінниччини. Вже завтра опади очікуються практично по всі території України та будуть мати різноманітну фазу. Так, в західних областях випаде сніг, а температура повітря буде сягати позначок від 0º до -6º.

Ліквідація наслідків снігопаду в Одеській області / Фото: ДСНС України, Facebook
Ліквідація наслідків снігопаду в Одеській області / Фото: ДСНС України, Facebook

Трохи інша ситуація складеться в північних областях країни, на Вінниччині, Черкащині, Полтавщині та Харківщині. Там пройде мокрий сніг. На решту території України, південь і південний схід – циклон принесе дощі.

В Києві 29 листопада синоптики прогнозують змішані опади — дощ та мокрий сніг.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?