Похолодання аж до -15 градусів: синоптики назвали прогнозовану дату погіршення погоди в Україні

Саме час дістати з запасів усі теплі речі, якщо ви ще цього не зробили. За прогнозами синоптиків, Україну скоро вдарить справжній мороз. Детальніше в статті.

З 5 по 6 грудня на Україну насувається антициклон. Це означає, що вся територія буде під впливом підвищеного тиску, відповідно до цього й змінюватиметься температура. В цей час не очікується істотних опадів, тільки вночі у вівторок 5 грудня в областях на Південному Сході лишиться невеликий мокрий сніг. В нічний час температура буде невпинно падати.

Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні
Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні

5 грудня в західних, також у Чернігівській та Сумській областях вже 6 грудня місцями очікується падіння температури аж до 15 градусів. Загалом, у областях на Півночі та Заході України вночі 6 грудня очікується від 5 до 11 градусів морозу. У вівторок, 5 грудня, в більшості областей очікується від 1 до 7 градусів морозу, а в середу 6 грудня – від 4 градусів морозу до 2 градусів тепла. Вночі при цьому температура втримається в межах від 2 до 8 градусів морозу. У південних областях України з вівторка по середу очікується від 1 до 7 градусів тепла вдень та близько 0 градусів уночі.

Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні
Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні

Також у ці вихідні, 2-3 грудня, температура в південних областях може піднятися до 16 градусів тепла – це б’є всі температурні рекорди. На західній території України очікується ожеледиця та снігопади, на високогір’ї Івано-Франківщини та сходу Закарпатської області зберігається значна сніголавинна небезпека. Найхолодніше в суботу та неділю буде на Півночі, де температура не підніматиметься вище 1 градусу тепла. Попри все, радує те, що сильних поривів вітру не передбачається – всього лиш від 5 до 10 метрів на секунду з південно-східним напрямком.

Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.