Харчова сіль – не найкраще рішення: чим посипати слизькі доріжки біля будинку, щоб прибрати ковзанку

Сезон ожеледиці тільки розпочинається, але вже зараз варто подумати про те, чим посипати зледенілі доріжки біля приватного будинку. Сіль для цього - не найкраще рішення. Розповідаємо, чому.

Зима вже вступила в свої права 1 грудня, а свої обов’язки почала виконувати ще раніше — засипавши Україну снігом наприкінці листопада. Зараз власникам будинків вже час подумати про те, чим посипати доріжки біля входу в оселю, коли настане ожеледиця.

Сіль на дорогах: сипати чи ні
Сіль на дорогах: сипати чи ні

Частіше за все слизькість на тротуарах та прибудинкових доріжках прибирають за допомогою звичайної харчової солі. Алей цей варіант — не найкращий. Звісно, лід після солі перестане бути слизьким, але тут варто подумати про домашніх тварин. Сіль буде роз’їдати не тільки ожеледь, але й шкіру на м’яких подушечках лап собак чи котів. Крупиці солі заплутаються шерсті тварин, сильно подряпають подушечки на маленьких лапках.

Окрім того, сіль псує і взуття, залишаючи на ньому некрасиві білі сліди. Також вона може спричинити руйнування дорожнього покриття і плитки, погіршити стан цього покриття.

Чим замінити сіль?

Пісок від ожеледиці - краща альтернатива солі
Пісок від ожеледиці – краща альтернатива солі

Сіль – не єдиний засіб проти зимової ожеледиці. Її можна замінити, наприклад, піском. Крига, звичайно, під ним не розтане – як у випадку із сіллю. Але пісок створить на слизькій поверхні безпечне покриття. Пісок на відміну від солі — не шкодить дорожнє покриття і не псує зимове взуття. Єдина неприємність, яку він зможе причинити – так це бруд від підошви взуття на підлозі.

А ось і обіцяний засіб на літеру “З” проти ожеледиці. Він буде прекрасною альтернативою і солі, і піску. І це — зола. Так, звичайнісінька зола (попіл, що залишається від спалювання деревини, гілок після осінньої обрізки дерев в саду або після топки печі чи каміну в будинку) — абсолютно безпечний засіб проти ожеледиці.

Зола проти ожеледиці
Зола проти ожеледиці

Зола безпечна і для взуття, і для лап собачок. Головний недолік цього засобу – в тому, що він забарвлює лід та сніг навколо у чорний колір.

 

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.