Прогноз погоди в Україні на свята і сюрпризи з неба: в яких українських випаде сніг на Різдво та Новий Рік

Різдво цього року відзначають 25 грудня, а не 7 січня, як зазвичай. Синоптики розповіли, яких подарунків чекати від погоди на свята, а ще - якою температурою повітря вона здивує українців.

Синоптикіня з Укрогідрометцетру Наталія Голеня повідомила приблизний прогноз погоди на останню декаду першого місяця зими 2023 року.

Прогноз погоди на Різдво і Новий Рік
Прогноз погоди на Різдво і Новий Рік

Згідно з попередніми розрахунками синоптиків – на Різдво за новим стилем і Новий, 2024 рік – очікується підвищення температури повітря до плюсових позначок.

Втім, як наголошує пані Наталля – ці прогнози лише приблизні і все може змінитись у будь-яку мить. Більш точні результати прогнозування зазвичай з’являються за 1-2 дні до свят.

На Різдво у 2023 році буде тепло
На Різдво у 2023 році буде тепло

Синоптикіня зауважує, що погода наприкінці грудня місяця навряд чи здивує громадян якимось великими змінами. Практично по всій території країни значення термометрів будуть утримуватись на плюсових позначках.

Якщо вірити розрахункам синоптиків, то на різдвяні і новорічні свята погода буде занадто теплою для цієї пори року.

Різдво і Новий рік будуть з опадами: пройде дощ, подекуди - мокрий сніг
Різдво і Новий рік будуть з опадами: пройде дощ, подекуди – мокрий сніг

Температурні значення будуть коливатися в межах від 0 до +6 градусів тепла в нічний час і вдень. В південних частинах країни позначки термометрів можуть піднятись навіть до +10 градусів тепла.

Подекуди вночі стовпчики термометрів можуть опускатись і нижче нуля. Але загальний температурний фон залишиться без особливих змін. Щоправда, на Різдво Наталія Голеня прогнозує опади у вигляді мокрого дощу і снігу.

Інший синоптик з українського гідрометцентру – Наталія Птуха, наголошує на тому, що 25 грудня до нашої країни може зійти стрімкий атмосферний фронт з північного заходу. Він принесе із собою сильний вітер і невеличку кількість опадів. На Різдво синоптики чекають на опади змішаної фази: дощ із мокрим снігом.

Сніговий покрив лише частково збережеться в північній частині країни – переважно в Харківській і Сумській областях. По-справжньому зимовою погода буде на Різдво лише в Карпатах.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.