Лютий холод на Водохреще: синоптики дали прогноз погоди в Україні на найближчі дні – йдуть сильні морози

Свіжий і приголомшливий прогноз погоди від українських синоптиків — на Україну сунуть великі морози. Подекуди стовпчики термометрів досягнуть позначок в -20ºC. Розповідаємо, коли чекати похолодання.

Початок січня в 2024 році стане для українців доволі прохолодним. Синоптики попереджають, що зовсім скоро, а саме — 6, 7 і 8 січня в країну з півночі зайде прохолодне арктичне повітря. Разом із ним сунуть люті морози. Найбільш прохолодно буде в північних, центральних та східних регіонах України. Тут стовпчики термометрів вночі будуть опускатись до відміток у -10… -15ºC. На північному сході температура повітря місцями впаде до -18… -20ºC морозу. Такі дані надала заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Коли в Україну прийдуть великі морози: синоптики дали точний прогноз
Коли в Україну прийдуть великі морози: синоптики дали точний прогноз

Синоптики також кажуть, що 9 і 10 січня очікується посилення морозів, а також по всій країні з 6 січня (свято Водохреща за новим стилем) і по 11 січня включно пройдуть сильні снігопади і хуртовини.

За словами пані Наталії Голені – 4 і 5 січня в країні буде відносно тепло: від + 1… до + 7ºC вночі та вдень — і все це завдяки теплим повітряним масам, що приходять із заходу.

Синоптикиня з Укргідрометцентру зауважує, що ускладнення погодних умов 7 і 8 січня відбудеться на тлі зіткнення повітряних мас із півночі та півдня. Сніг та великі хуртовини пройдуть на півночі і в західних частинах країни. А ось південь та схід країни будуть потерпати від дощів та мокрого снігу. В центральних частинах країни пройдуть дощі та мокрий сніг. Також тут можливі ожеледиця і налипання мокрого снігу.

Потім циклон переміститься в східні частини країни, а з півночі в Україну зайде холодний антарктичний циклон. Саме через нього очікується посилення морозів 9 та 10 січня. З півночі та заходу вони перемістяться до південних, центральних і східних областей.

В найближчі дні українців чекають люті морози до -20ºC
В найближчі дні українців чекають люті морози до -20ºC

Але синоптики дають надію на потепління вже в середині місяця. Послаблення морозів слід очікувати до 15 січня. Температура повітря збільшиться до 0… -5ºC. На півдні України навіть можлива відлига.

В Києві і Київській області на 7 і 8 січня прогнозують сильні снігопади. А на Водохреще за новим стилем (6 січня) до столиці прийдуть сильні морози, тому українцям варто заздалегідь подбати про утеплення. Доставайте теплі шубки і рукавички, щоб зустріти холоди у всеозброєнні.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?