Прогнози невтішні: синоптики попередили українців про хуртовини в більшості областей 7 січня. Прогноз погоди

Українців попередили про погіршення погодних умов у неділю, 7 січня – буде ожеледиця, мокрий сніг та хуртовина. Детальніший прогноз погоди в Україні читайте далі у статті.

Синоптики з українського гідрометцентру повідомили, в яких областях України варто очікувати на погіршення погодних умов у неділю – 7 січня.

Українців попереджають про хуртовини та збільшення опадів у неділю, 7 січня

На території більшості областей України очікуються ожеледиця, налипання мокрого снігу, хурделиці та пориви вітру швидкістю від 15 до 20 метрів на секунду. Це стосується західних, центральних та східних регіонів. У Донецькій, Дніпропетровській, Черкаській областях прогнозуються довольно сильні дощі та опади у вигляді мокрого снігу. На всіх дорогах України, окрім південних областей ожеледиця – оголошено І рівень небезпечності (жовтий).

Мокрий сніг, ожеледь та хуртовина очікуються в більшості областей 7 січня: прогноз погоди в Україні
Мокрий сніг, ожеледь та хуртовина очікуються в більшості областей 7 січня: прогноз погоди в Україні

У столиці та околицях різке погіршення погодних умов загрожують блокуванням руху транспорту на деяких дорогах та ділянках доріг, тому в цей день варто бути обережними як пішоходам, так і водіям.

У неділю, 7 січня, у північних областях станеться суттєве похолодання – вдень показники температури впадуть до мінус 10-12 градусів, а вночі до мінус 15-17. На сході, в центрі та у більшості західних областей буде від 4 до 6 градусів морозу, а Південь та Закарпаття можуть радіти теплу – термометри показуватимуть від +4 до +7 градусів.

Мокрий сніг, ожеледь та хуртовина очікуються в більшості областей 7 січня: прогноз погоди в Україні

Всі регіони накриють сильні опади – Вінничина вкриється снігом, а центральні та східні області заллє дощем. До речі, народні прикмети казали, що морозна погода 7 січня пророкує сильні холоди до кінця місяця. Відлига в цей день вказувала на ранню та теплу весну.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.