Прогнози невтішні: синоптики попередили українців про хуртовини в більшості областей 7 січня. Прогноз погоди

Українців попередили про погіршення погодних умов у неділю, 7 січня – буде ожеледиця, мокрий сніг та хуртовина. Детальніший прогноз погоди в Україні читайте далі у статті.

Синоптики з українського гідрометцентру повідомили, в яких областях України варто очікувати на погіршення погодних умов у неділю – 7 січня.

Українців попереджають про хуртовини та збільшення опадів у неділю, 7 січня

На території більшості областей України очікуються ожеледиця, налипання мокрого снігу, хурделиці та пориви вітру швидкістю від 15 до 20 метрів на секунду. Це стосується західних, центральних та східних регіонів. У Донецькій, Дніпропетровській, Черкаській областях прогнозуються довольно сильні дощі та опади у вигляді мокрого снігу. На всіх дорогах України, окрім південних областей ожеледиця – оголошено І рівень небезпечності (жовтий).

Мокрий сніг, ожеледь та хуртовина очікуються в більшості областей 7 січня: прогноз погоди в Україні
Мокрий сніг, ожеледь та хуртовина очікуються в більшості областей 7 січня: прогноз погоди в Україні

У столиці та околицях різке погіршення погодних умов загрожують блокуванням руху транспорту на деяких дорогах та ділянках доріг, тому в цей день варто бути обережними як пішоходам, так і водіям.

У неділю, 7 січня, у північних областях станеться суттєве похолодання – вдень показники температури впадуть до мінус 10-12 градусів, а вночі до мінус 15-17. На сході, в центрі та у більшості західних областей буде від 4 до 6 градусів морозу, а Південь та Закарпаття можуть радіти теплу – термометри показуватимуть від +4 до +7 градусів.

Мокрий сніг, ожеледь та хуртовина очікуються в більшості областей 7 січня: прогноз погоди в Україні

Всі регіони накриють сильні опади – Вінничина вкриється снігом, а центральні та східні області заллє дощем. До речі, народні прикмети казали, що морозна погода 7 січня пророкує сильні холоди до кінця місяця. Відлига в цей день вказувала на ранню та теплу весну.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?