Люті морози відступають: коли температура повітря в Україні почне збільшуватись – синоптики дали прогноз

Синоптики України розповіли, що вже за декілька днів до нас прийде різке потепління після 20-градусних морозів. Коли очікувати зміни температурного режиму — читайте на сайті "Один Факт".

Погодний радар “Ventusky” прогнозує українцям різке потепління. На цьому тижні наша країна потрапила під вплив циклону, який приніс на наші території аномально прохолодну погоду.

В Україну йде потепління: коли стовпчики термометрів поповзуть догори?
В Україну йде потепління: коли стовпчики термометрів поповзуть догори?

 

Найсильніші морози завітали до західних і північних регіонів України. Місцями температура повітря опускалася там до позначок в -25… -27ºC.

Втім, за декілька днів погодні умови в Україні різко поміняються. Люті морози зміняться на тепло і відлигу. Онлайн-портал “Ventusky” інформує про те, що у східних та північно-східних регіонах України температура повітря в ніч на 13 січня буде становити від -19 ºC до -17ºC.

В центральній частині країни стовпчики термометрів досягнуть позначок -11 ºC … -14 ºC. Найтепліше буде на заході: – 7 ºC … -5 ºC.

На ранок 13 січня температура повітря на сході України сягне позначок -17… -20 ºC. Частково цей температурний режим охопить і північно-східні регіони країни.

Надвечір 13 січня морозна погода зосередиться переважно у східних українських регіонах. Там стовпчики термометрів сягнуть позначок -17 ºC… -19 ºC. В ніч на 14 січня морози змістяться до Луганської області. Все ще морозно буде на українській півночі: -18… -20 ºC.

Але вже вдень 14 січня та ближче до вечора цього ж дня температурні показники на вулиці почнуть потроху збільшуватись. На сході і південному сході температурні позначки становитимуть від -4 ºC до -1 ºC. А ось в Одеській та Миколаївській областях синоптики очікують плюсові температури: від 0 ºC до + 3 ºC.

Середина січня 2024 року в Україні буде теплою
Середина січня 2024 року в Україні буде теплою

Напередодні Нового року синоптики попереджали, що в січні українців чекатиме багато снігопадів в переважно тепла погода. Головний “сюрприз” першого місяця в Новому році – це короткочасні періоди з великими морозами і сніговими хуртовинами.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?