Прогноз погоди на березень 2024: вже відомо, коли прийде справжня весна та чи повернуться ще снігопади

Весна прийшла — весні дорогу! Якою вона буде і чи справдиться прогноз байбака Тимка щодо ранньої весни? Читайте про це нижче. "Один Факт" підготував для вас інформацію від українських синоптиків.

Перший місяць весни вже стукає у двері та віконця, а промінчики сонця бавлять українців своїм теплом. Березень начебто йде на зміну зимовим завірюхам. Але чи вдасться йому домовитись про весняну зміну із лютим — ось це питання. Українські синоптики вже знають на нього відповідь. “Один Факт” пропонує ознайомитись з цією інформацією і вам.
Український гідрометцентр повідомив, що у березні 2024 року погода буде теплішою, аніж у році минулому. Вже зараз на більшій частині територій України погода швидко переходить до весняних температур. Протягом дня стовпчики термометрів сягають + 5 ºC у багатьох регіонах країни.

Якою буде погода в березні 2024 року
Якою буде погода в березні 2024 року

Синоптик Наталія Птуха розповіла, що практично увесь березень в Україні буде сухим і теплим. Наприкінці лютого в багатьох регіонах України почалась так звана метеорологічна весна. Тепло вже прийшло до Харкова, Житомира, Рівного та Дніпра.
Середньомісячна температура повітря у березні 2024 року буде становити від + 1 ºC до + 7 ºC. В порівнянні із нормами ці показники вищі на 1-2 ºC. Зазвичай у березні температура повітря коливається у межах 0+6 ºC.

В Укргідрометцентрі зазначили, що березень 2024 року не буде ані теплим, ані занадто прохолодним. На ранню весну, яку нам пророкував байбак Тимко — розраховувати точно не варто. Сильні морози в перший місяць весни українцям не загрожують, але й ховати зимовий одяг ще зарано.

Березень 2024 року буде теплішим, аніж минулого року
Березень 2024 року буде теплішим, аніж минулого року

Взагалі синоптики у березні очікують, що середньодобова температура підвищиться до +5 ºC. Але це буде відбуватись поступово і деякі українські регіони ще відчують на собі зимовий подих. В більшості регіонів країни стійке весняне тепло настане лише в третій декаді березня. Також у березні 2024 року можуть прогриміти перші весняні грози, а в деяких регіонах слід очікувати на сильні вітри.

Значних коливань температури у цьому березні не буде. Місяць буде хмарним. Часто будуть йти помірні дощі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?