Синоптик назвав точну дату, коли в Україну прийде весіннє потепління 2024: прогноз погоди на березень

Коли прийде тепло у березні: синоптик визначив дату прихідного затишного та теплого періоду. Коли очікувати потепління та чи надовго це? Прогноз погоди.

Найближче весняне рівнодення, коли день і ніч будуть однаково довгими, зазначено на календарі на 20 березня. З цієї дати розпочинається новий етап в природі, коли зимова сплячка поступово замінюється весняним оживленням. Однак, несподівано для багатьох, березень, перший місяць весни, не завжди видається теплим та приємним.

Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, нинішній місяць не віщує абсолютно холодних чи теплих днів. У березні прогнозується відсутність справжнього тепла, і навіть приємна прохолода може раптово змінитися на мороз. Це період, коли природа коливається між зимовою меланхолією та весняним пробудженням, показуючи нам різноманітні обличчя природи.

Середня температура в березні поступово зростає, досягаючи близько +5 градусів. У більшості областей це стається у третій декаді, на півдні – трохи раніше, а на півночі – пізніше, можливо, навіть у кінці березня чи на початку квітня. Ця поступова зміна температури дозволяє природі плавно переходити від зимової сплячки до весняного розквіту.

За словами метеоролога Анатолія Прокопенка, у цей період історично спостерігалися незвичайні явища, такі як морози до 20 градусів, що є нехарактерними для цього часу року. Також березень славиться своїми сильними вітрами та першими грозами весни.

Не зважаючи на це, очікується, що поточний березень буде все одно теплішим, ніж минулий. Прогнози показують, що середня місячна температура повітря буде від 1 до 8 градусів тепла, що на 3-5 градусів вище, ніж у лютому, і перевищує звичайні показники на 1-2 градуси.

Експерти розповіли, коли в Україну остаточно прийде потепління
Експерти розповіли, коли в Україну остаточно прийде потепління

Очікувана кількість опадів на місяць оцінюється в діапазоні від 30 до 60 мм, з можливими піковими значеннями в Карпатах до 71-107 мм. Ці показники знаходяться в межах звичайного і, загалом, відповідають тому, що було зафіксовано у лютому. Попри те, що березень може приготувати нам як спекотні сонячні дні, так і холодні дощі та грози, цей місяць завжди нагадує нам про непередбачуваність природи та її незрівнянну красу.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?