Після 40 святих погода в Україні почне змінюватися: прогноз синоптиків на 23-31 березня 2024 по областях

В Україні протягом неділі 24 березня та понеділка 25 березня вируватиме атмосферний фронт. Синоптики радять українцям із декількох областей діставати парасольки. Детальніше про погодні умови - далі.

Синоптикиня українського Гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, якою буде погода у недільний вихідний та увесь останній тиждень березня 2024 року.

У вихідні дні погода здивує українців своєю мінливістю. Із заходу до України зайшов атмосферний фронт, який приніс із собою дощі. Тому українцям слід захопити із собою парасольки.

Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні з 23 по 31 березня
Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні з 23 по 31 березня

Втім, активний атмосферний фронт змінить погодні умови не у всій Україні. Їх відчують тільки в Західній Україні, центральних та північних областях.

За словами синоптикині Наталії Птухи – особливо вплив атмосферного фронту буде відчуватись в Україні у неділю, 24 березня. В основному це будуть опади у вигляді дощу. Вони можуть бути помірними,а в деяких місцях пройдуть інтенсивні дощі і навіть зливи. Уночі в західних регіонах може випасти мокрий сніг.

Наталія Птуха зазначила, що мокрого снігу точно варто очікувати у високогір’ї Карпат.

25 березня, у понеділок – сформується невеличкий циклон біля узбережжя Одеси. В південних областях України можуть пройти дуже сильні дощі.

Вже з вівторка, 26 березня, атмосферний циклон почне втрачати свою силу.

Погода в останній тиждень березня 2024 здивує українців
Погода в останній тиждень березня 2024 здивує українців

Кількість опадів суттєво зменшиться вже у вівторок. З середи 27 березня українців очікує поступове потепління.

Температура повітря підвищиться до позначок в +10°+15°. І буде триматись намних протягом дня.

Синоптикиня Укрогідрометцентру зазначила, що городники з південних і подекуди – з центральних областей можуть розпочинати польові роботи вже наприкінці березня.

З вівторка 26 березня українці можуть розраховувати на більш спокійну погоду. Інтенсивних опадів від цього дня і до кінця березня можна не очікувати. Але подекуди пройдуть невеличкі дощі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?