На Україну знов насуваються заморозки: в Укргідрометцентрі розповіли, коли чекати потепління

В українському Гідрометцентрі розповіли про похолодання майже в усіх регіонах України у найближчі дві доби. До яких позначок опустяться стовпчики термометрів та коли чекати потепління? Читайте далі.

Синоптики з українського гідрометеорологічного центру попередили громадян країни про те, що найближчими днями майже по всій території України очікуються вранішні заморозки. Вночі 9 та 10 травня на поверхні ґрунту будуть заморозки від 0 до -5°С. Втім, деякі регіони країни вони все ж оминуть. Мова йде про південну частину України та Закарпаття.

Синоптики зазначили, що заморозки на поверхні ґрунту протримаються всього лише 2 дні, а вже 11 травня українців знов чекатиме потепління.

Перша хвиля заморозків вже завітала до України декілька днів тому. Через це в багатьох регіонах країни фермери та садівники зіштовхнулись із вимерзанням винограду, горіхів, плодових дерев і навіть картоплі.

В найближчі 2 дні, 9 та 10 травня, Україну накриють заморозки на поверхні ґрунту
В найближчі 2 дні, 9 та 10 травня, Україну накриють заморозки на поверхні ґрунту

Синоптики попереджають українців, що найближчої ночі, з 8 на 9 травня — температура повітря на вулиці знизиться до мінусових позначок в західних та північних регіонах країни.

Синоптикиня з Укргідрометцетру Наталія Діденко наголосила, що заморозки торкнуться більшої частини України за виключенням південної частини.

Згідно з інформаціϵю від Наталії Діденко — антициклон з північно-західної Європи відводить опади з території України. Саме тому дощі на сході та півдні країни затримаються лише на найближчу ніч. Вже вранці 9 травня майже по всій території України буде переважати суха погода.

На території Киϵва вночі синоптики з Укргідрометцетру прогнозують від +2 до +5 °С. В передмісті можливі заморозки. Загалом прохолодна погода протримаϵться в Україні до кінця тижня. В наступну неділю в Україні буде царювати помірне тепло: +15+20°С.

Синоптики обіцяють, що вже 11 травня 2024 року в Україну повернеться тепло
Синоптики обіцяють, що вже 11 травня 2024 року в Україну повернеться тепло

Вже 12 травня 2024 року в Україні буде переважно без опадів, хіба що місцями на півночі країни пройдуть невеликі дощі.

Про погіршення погодних умов синоптики попереджали українців ще 7 травня. В цей день прогнозували сильні пориви вітру та грози в багатьох українських регіонах.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.