Заморозки -3 і грози: синоптики попередили про сильний холод і назвали нову дату потепління в Україні

Українські сіноптики попередили українців про те, що на цьому тижні погода буде нестійкою і прохолодною. В яких регіонах вдарять заморозки, а де пройдуть короткочасні дощі? Про це — далі.

Тиждень, що настав — принесе в Україну нестійку та прохолодну погоду. Подекуди очікуються короткочасні дощі. Вночі в деяких регіонах синоптики прогнозують навіть заморозки.

Метеоролог Ігор Кібальчич повідомив, що українську територію протягом цього тижня охопить холодне повітря із арктичних ϵвропейських регіонів. І все — через стійку атмосферну циркуляцію із арктичних ϵвропейських регіонів. Висотний циклон над Лівобережною частиною України призведе до ущільнення хмарного покрива.

Очікуϵться випадіння дощів різного ступеня інтенсивності. Імовірність заморозків більш вірогідна на заході та півночі українських областей. Середня температура протягом доби буде менше норми на 5-10 °С. Погодні умови почнуть поступово приходити до норми, починаючи з 17 травня.

Де в Україні пройдуть дощі із грозами та вдарять нічні заморозки
Де в Україні пройдуть дощі із грозами та вдарять нічні заморозки: прогноз на 13-18 травня 2024 року

У вівторок, 14 травня помірні дощі разом із грозами пройдуть в південному сході України та на півночі. В інших регіонах країни істотних опадів не очікуϵться. Над регіонами країни вируватиме північно-східний вітер (5-10 м/с). На поверхні ґрунту очікуються заморозки від 0 до -3°С. а ось вдень повітря прогріϵться до +11… +16°С.

В середу, 15 травня очікуються дощі на південному сході України вночі, а вдень — в інших регіонах країни. Вітер північно-східний (5-10 м/с). Нічна температура від + 2 до + 7°С. Заморозки на поверхні ґрунту від 0 до – 3°С на заході та півночі України.

В четвер, 16 травня нестійка погода утримуватиметься на лівобережній частині України. Місцями синоптики очікують грози та дощі. Вдень опади розповсюдяться також на північ та центральну частину України. З північного сходу буде дмухати вітер швидкістю 5-10 м/с. Заморозки будуть відчуватись на певній території західних областей і сягатимуть від 0 до -3°С.
В пʼятницю, 17 травня – крайній схід та місцями лівобережна частина України та Закарпаття будуть окроплені короткочасними дощами. На решті територій опадів не буде. Вітер: 3-8 м/с. Вночі температура буде плюсовою: + 3 до + 8 °С.

Субота, 18 травня на заході, півночі та Одеській області пройдуть дощі. На решті територій істотних опадів не очікуϵться. Вітер швидкістю 3-8 м/с. Нічна температура від + 5 до + 10°С. Стовпчики термометрів на Заході країни місцями сягнуть + 12… +17 °С.

Неділя, 19 травня на півночі та сході країни пройдуть короткочасні дощі із грозами. В решті регіонів опадів синоптики не передбачають. Вітер змінний – від 3 до 8 метрів/секунду. Нічна температура від + 7 до +12 °С. Денна температура повітря сягне +18… +23°С.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?