Синоптики назвали точну дату, коли в Україні похолодає: спека піде геть – прогноз погоди на червень 2024

Була неймовірна спека, а тепер буде похолодання та дощі цілими днями: якою буде погода на цілий місяць червня 2024 року? Літо прийшло ненадовго.

Найближчим часом в Україні передбачається невелике зниження температури, оскільки спека поступово залишатиме територію країни. Синоптики рекомендують терпляче переносити непогоду, оскільки вже з 12 червня, з середи, очікується відчутно прохолодніше повітря.

За прогнозами, денна температура повітря становитиме від +20 до +24 градусів, що, за словами фахівців, створить більш комфортні умови для дихання. Така погода сприятиме загальному полегшенню атмосфери. Населення східних та південно-східних регіонів країни може продовжувати відчувати певну спеку, проте температурні показники і там поступово знижуватимуться.

Синоптики розповіли, коли очікувати на похолодання у червні
Синоптики розповіли, коли очікувати на похолодання у червні

Прогнозовано, що в перший день наступного тижня погода в Україні буде різко контрастною. В одній частині країни очікуються короткочасні дощі, грози, особливо в північних, Вінницькій та Черкаській областях, де можливі значні опади. У той же час, в інших регіонах країни, насамперед на півдні та сході, а також у більшості центральних областей, очікується сонячна  погода, без опадів. Такий сильний контраст погодних умов обумовлений певними метеорологічними факторами.

Синоптики розповіли, коли очікувати на похолодання у червні
Синоптики розповіли, коли очікувати на похолодання у червні

Найнижча нічна температура повітря в цей день за прогнозами становитиме приблизно +16 градусів, тоді як максимальна денна температура сягатиме +33 градуси. У деяких регіонах, де очікуються грози та дощі, можливі місцями шквали вітру зі швидкістю 15-20 метрів за секунду.

Однак, в інших районах країни, де передбачається суха та спекотна погода, таких погодних ускладнень не очікується. Варто зазначити, що таке коливання погодних умов є характерним явищем для даного періоду року, коли влітку в Україні спостерігаються значні температурні коливання та місцеві дощі та грози.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.