Довгоочікувані дощі мчать до України: де сьогодні буде шторм – карта і прогноз погоди на 1-7 липня

Спека до 38 градусів, але варто чекати на дощі майже у всіх областях: яким буде перший тиждень липня та що очікувати? Прогноз погоди на 1-7 липня 2024 року.

На початку липня на територію України мчать довгоочікувані дощі, які принесли певні зміни до звичного літнього клімату. Згідно з прогнозами, протягом першого тижня місяця на заході та півночі країни можливі грози, тоді як в інших регіонах збережеться спекотна та сонячна погода.

1 липня

У центрі України очікується переважно сонячна та спекотна погода з температурою вдень від 32 до 35°C. На заході країни прогнозуються грози, а східні області матимуть хмарне небо з проясненнями та температуру від 32 до 34°C. Південь залишатиметься сонячним і спекотним з температурою від 31 до 35°C. На півночі буде частково хмарно,  32-34°C. У Києві очікується хмарне небо з проясненнями та температура близько 33°C.

Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня - очікуйте на дощі. Фото з Укргідрометцентр
Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня – очікуйте на дощі. Фото з Укргідрометцентр

2 липня

Центр України матиме хмарне небо з проясненнями та дощ у Вінниці, 32-37°C. На заході країни прогнозується дощ протягом дня та похолодання з температурою від 23 до 28°C. Схід України з температурою від 34 до 36°C, сонячно. Південь країни матиме хмарне небо, а температура сягатиме 30-36°C. На півночі буде хмарно з дощами, а температура підніметься до 29-34°C. У Києві прогнозується хмарне небо з проясненнями та температура близько 31°C.

3 липня

У центральних регіонах очікується переважно хмарна погода з проясненнями, можливий дощ у Вінниці. Денна температура коливатиметься в межах від 29 до 37 градусів. У західних областях прогнозується сильний дощ, з температурою від 17 до 22 градусів вдень.

Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня - очікуйте на дощі. Фото з Укргідрометцентр
Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня – очікуйте на дощі. Фото з Укргідрометцентр

На сході країни переважатиме сонячна погода, 34-37 градусів. Південні регіони від 30 до 37 градусів. На півночі буде хмарно з проясненнями, з температурою від 22 до 35 градусів вдень. У Києві очікується хмарна погода протягом усього дня, 29 градусів.

4 липня

У центральних регіонах буде хмарно, очікується дощ у Вінниці. Денна температура становитиме від 30 до 36 градусів Цельсія. На заході країни прогнозується хмарна погода з дощами в окремих містах, а температура від 21 до 26 градусів. На сході очікується мінлива хмарність, 35-37 градусів.

У південних регіонах буде хмарно, можливі грози в Миколаєві та Херсоні, з температурою від 30 до 37 градусів. На півночі буде хмарно, а денна температура становитиме від 29 до 35 градусів. У Києві буде жарко, 30 градусів.

5 липня

У центрі країни буде хмарність з дощами, а температура підніметься до 29-34°C. Західна частина України буде мати більш помірні умови з хмарністю та проясненнями, денна температура між 23 та 28°C. Схід країни стикнеться з хмарністю і сильною спекою, 35-37°C.

На півдні України також буде хмарність з проясненнями, 33-35°C. Північні області матимуть невеликий дощ, особливо в Сумах та Конотопі, де температура буде 26-30°C. У столиці температура вдень буде 27°C.

Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня - очікуйте на дощі
Синоптик дав прогноз погоди на 1-7 липня – очікуйте на дощі

6 липня

У центрі країни буде сонячно з майже безхмарним небом, а денна температура від 28 до 32°C. Західні регіони матимуть сонячну погоду з хмарністю, 25-28°C. Східний регіон буде похмурим, з деякими сонячними проясненнями, 31-35°C.

На півдні спека доягне 34°C при трохи хмарному небі. Північні області будуть з денними температурами 25-28°C. У Києві день буде теплим, з температурою 27°C вдень і 18°C вночі, з сонцем, періодично з хмарами.

7 липня

У центральній частині країни очікується ясний і сонячний день від 29 до 32 градусів Цельсія. На заході буде хмарно з проясненнями, а температура від 28 до 31 градусів. На сході країни буде жаркий день, де термометри покажуть від 30 до 36 градусів.

У південних регіонах спостерігатиметься сильна спека, 33-35 градусів Цельсія. На півночі близько 30 градусів Цельсія. У Києві протягом дня буде сонячно, проте іноді небо закриватимуть хмари. Температура вдень сягатиме 30 градусів Цельсія, а вночі знизиться до 21 градуса Цельсія.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.