“Чекати не варто”: синоптик розповів, коли в Україні стане прохолодніше і на скільки знизиться температура

Український синоптик Ігор Кібальчич розповів, чи варто українцям найближчим часом чекати на послаблення спеки. Дізнайтесь, коли температура повітря трохи знизиться?

В Україну прийшла справжня африканська спека. В центральних регіонах України стовпчики термометрів вдень подекуди сягають +40…+42°С. Синоптики ж наголошують, що температура повітря найближчими днями знижуватись точно не буде.

Спека в українських містах триватиме ще, мінімум сім днів. Про це йдеться у повідомленні українського метеоролога Ігоря Кібальчича.

Аномальна спека піде з України лише в третій декаді липня
Аномальна спека піде з України лише в третій декаді липня

За його словами – погодні умови будуть поступово змінюватись на краще та в сторону зниження температури повітря лише після 20 липня. Свіже повітря надходитиме до України з північно-західної та центральної Європи.

Довгоочікувана прохолода спочатку надійде на північ та захід України, а згодом – і на схід, повністю відтіснивши з території країни аномальну спеку. Це відбудеться вже в третій декаді липня місяця.

За інформацією від синоптиків – наприкінці липня африканське гаряче повітря змінить помірна повітряна маса. Після цього середньодобова температура повітря знизиться до норми, притаманної саме для цієї пори року.

Одночасно із похолоданням до України надійдуть і довгоочікувані опади. Вони помітно покращать ситуацію з посухою та знизять ризики великої пожежної небезпеки.

Синоптик також зазначив, що з перших днів липня 2024 року у багатьох українських містах встановилась аномально спекотна погода. Високі температури повітря обумовлені надходженням повітряних мас із африканських тропіків та субтропіків.

Коли аномальна спека піде з України: синоптики дали прогноз
Коли аномальна спека піде з України: синоптики дали прогноз

Помітного зниження температури не слід очікувати українцям принаймні до кінця другої декади липня. Ба більше, в період з 15 по 19 число буде спостерігатись посилення літньої спеки. Окрім сходу та центральної частини України вона розповсюдиться також на низку західних регіонів і північ.

Максимальні температурні показники повітря вдень сягатимуть +33…+38°С. В центральних областях України подекуди синоптики прогнозують вдень до +40…+42°С.

Про насування аномальної спеки на Україну синоптики попереджали ще на початку липня. Метеорологи наголошували, що для першої половини місяця така спекотна погода – доволі незвичне явище.

В минулі роки максимальні температури повітря в українських містах зазвичай фіксувались на початку серпня.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.