Синоптики назвали області, де сьогодні пройдуть довгоочікувані дощі: коли спаде спека в Україні у липні 2024

Синоптики з українського Гідрометцентру повідомили гарні новини для українців. Довгоочікувані дощі вже прямують до декількох областей країни, а спека скоро відступить.

Синоптики з українського Гідрометцентру повідомили приємну новину – спека дуже скоро відступить, а на зміну їй прийдуть довгоочікувані дощі. Вже з середини цього тижня стовпчики вуличних термометрів поповзуть донизу, а температура повітря опуститься нижче + 30 °С.

Ще сьогодні, 17 липня, в столиці України затримається спека. Але вже з четверга гарячі повітряні маси почнуть поступово відступати від України. Про це, зокрема, свідчать статистичні дані від українського Гідрометцентру.

Синоптики повідомляють, що до кінця дня середи в Києві будуть триматись пікові показники на стовпчиках термометрів. Однак метеорологи наголошують, що спекотний антициклон, що прийшов до нас з африканських країн, почав поступово втрачати свою силу. На зміну йому приходять тенденції до формування купчасто-дощових хмар.

Прогноз погоди на липень 2024: коли відступить спека?
Прогноз погоди на липень 2024: коли відступить спека?

Такі явища особливо помітні у другій половині дня, коли розігріте тепле повітря підіймається вгору, до неба. Саме ці тенденції призведуть до того, що в деяких українських регіонах пройдуть короткочасні дощі із грозами.

Фахівці з Гідрометцентру очікують зміну синоптичної ситуації з четверга. Повітряні маси над Україною зміняться, пройдуть опади і зменшиться спека.

Синоптики спрогнозували, що вже 18 липня в українській столиці температура повітря становитиме не більш ніж +30°С. В останні дні поточного тижня температура зменшиться ще на градус чи два та сягатиме + 28+29°С.

Короткочасні дощі із грозами найближчими днями слід очікувати мешканцям північних, західних та центральних областей України. На решті територій опади не прогнозуються.

Українські синоптики розповіли, коли відступить спека
Українські синоптики розповіли, коли відступить спека

В українських областях дмухатиме північно-східний вітер зі швидкістю 5-10 м/с. Лише за заході України вітер буде південно-східного напрямку.

Нові статті

Схожі статті

“Це триває 6 років”: Олена Кравець розповіла про неприємну хворобу, яку вона не може побороти – який діагноз

Гумористка Оленка Кравець нещодавно зізналась, що має певні проблемі зі здоров'ям, які з нею протягом тривалого періоду - який діагноз поставили акторці?

“Це була одна тусовка”: відома ведуча зізналась, як жила з Вакарчуком під одним дахом – не Ляля і Женя

Відома ведуча Соня Сотник розкрила всю правду та розповіла, як жила зі Святославом Вакарчуком в одній квартирі - за яких умов так сталося? Подробиці.

Сайт: З бантиками і букварем: 49-річна Наталія Могилевська показала себе 40 років тому – її мало хто впізнає

Наталія Могилевська в понеділок, 2 вересня – відвела старшу доньку до школи. Урочисті заходи з нагоди Першого дзвоника навіяли їй спогади про власне дитинство. Якою була артистка 40 років тому?

Справжній делікатес до зимової вечері в -10: легкий спосіб, як замаринувати гриби, щоб гості рецепт просили

Мариновані грибочки стануть справжнім делікатесом на святковому столі. Та й просто до вечері їх можна подати. Наступний рецепт допоможе зберегти смачні "дари лісу" на зиму власноруч.