Спека повертається: в яких регіонах України і коли температура повітря буде більше +30 градусів? Прогноз

Українські синоптики повідомили прогноз погоди на найближче майбутнє. До країни повернеться спека, але вона буде гуманнішою за попередню. В яких регіонах температура повітря підвищиться і на скільки?

Синоптики з українського Гідрометцентру повідомили, що до України знов крокує спекотна погода. Втім, вона буде не такою аномальною, як в попередній раз. Температурні показники на вулиці в багатьох областях будуть комфортними. Однак в низці регіонів найближчим часом встановиться пожежна небезпека.

Після зменшення температури повітря до України невдовзі повернеться спекотна погода. Синоптик з Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, що найближчим часом стовпчики вуличних термометрів знов поповзуть вгору. Однак спекотна погода цього разу буде більш гуманнішою, аніж минулого разу.

Синоптики прогнозують повернення спеки до України найближчим часом
Синоптики прогнозують повернення спеки до України найближчим часом

Чергова порція гарячого повітря зайде до України з півночі. Тому на другу половину поточного тижня, з 24 по 28 липня 2024 року українські метеорологи надали наступний прогноз:

  • нічна температура повітря: +14…+19°С;
  • вдень стовпчики термометрів сягнуть позначок у +24… +30°С.

В південній частині країни буде тепліше. Вночі температура вуличного повітря сягатиме +23°С, а вдень — до + 34°С. В четвер, 25 липня температурні показники на сході Дніпропетровщини вдень становитимуть +34°С. Синоптик пояснила, що для цього періоду року та для цих регіонів такі температурні показники є звичними.

В Україну повернеться спекотна погода
В Україну повернеться спекотна погода

Загалом же синоптики очікують комфортні температури вуличного повітря протягом тижня у більшості регіонів України. Її показники залежатимуть від того, як та де проходитиме атмосферний фронт. Його проходження над країною фахівці Укргідрометцентру прогнозують на четвер 25 липня та пʼятницю 26 липня.

На вихідних 27 і 28 липня, а також на початку наступного тижня (в останні три дні поточного місяця) повернуться високі значення температури повітря. Синоптики повідомляють: сонця буде більше, а середня денна температура становитиме +30°С.

Нові статті

Схожі статті

Осінь 2024 дасть про себе знати: синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи

Українська синоптикиня Наталія Діденко дала новий прогноз погоди на найближче майбутнє. На своїй сторінці у Facebook вона повідомила, коли осінь дасть про себе знати і в яких регіонах похолоднішає.

Найрідніші люди стали чужими: що не поділили сестри Ольга і Наталія Сумські, що старша навіть не вітається

Наталія та Ольга Сумські – дві рідні сестри, що народилися в акторській родині. Однак через конфліктну ситуацію вони припинили між собою спілкуватися. В чому ж причина?

Схоже, окремо їм навіть краще, ніж разом: Дантес і Дорофєєва після розлучення виглядають надто щасливими

Дантес і Дорофєєва були в шлюбі 7 років, але все скінчилось, через те, що вони покохали інших - як змінилось життя артистів після розлучення та хто їхні другі половинки зараз?

Сини-школярі і лапочка-дочка: Тарас Тополя показав трьох дітей, яких йому народила Alyosha – усі в батьків

Тарас Тополя показує чудовий приклад, як він вдало поєднує кар'єру та особисте життя, маючи трьох дітей - а як же виглядають його головні мотиватори?