Осінь 2024 дасть про себе знати: синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи

Українська синоптикиня Наталія Діденко дала новий прогноз погоди на найближче майбутнє. На своїй сторінці у Facebook вона повідомила, коли осінь дасть про себе знати і в яких регіонах похолоднішає.

Синоптикиня Наталія Діденко повідомила про те, що осінь зовсім скоро заявить свої права і попросить тепле літечко поступитись місцем. Температура повітря в деяких регіонах України помітно знизиться. На додачу до цього там пройдуть дощі із грозами.

Зокрема, у середу 4 вересня і до кінця тижня несподівану прохолоду відчують мешканці Дніпропетровської та Одеської областей. Вдень подекуди стовпчики термометрів сягатимуть позначок всього лише +23+25°С.

Завтра, 5 вересня – температура повітря в багатьох регіонах України буде комфортнішою, на рівні +24+29 °С. Водночас помірну спеку синоптикиня спрогнозувала на північному заході, крайній півночі та крайньому сході.

Синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи
Синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи

В південній частині країни слід чекати на дощі, подекуди – зливи із грозами. Наталка Діденко попередила про те, що у другій половині дня 5 вересня опади можуть дійти до Дніпропетровщини, Черкащини і Полтавщини. На решті української території переважатимуть сухі та теплі повітряні маси.

В Києві протягом усього четверга 5 вересня переважатиме суха погода з помірною температурою повітря. Стовпчики термометрів в столиці сягнуть + 27°С.

Раніше українські синоптики склали прогноз погоди на вересень. Згідно із ним – протягом першого осіннього місяця температура повітря буде більшою, аніж зазвичай в цей період.

Прогнозована середньомісячна температура повітря на вересень 2024 становитиме від + 15°С до +20°С. трохи прохолодніше буде в Карпатах: +13+14°С.

Синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи
Синоптик розповіла, коли в Україні зміниться погода і де пройдуть зливи

Опади у вересні будуть у межах норми. В залежності від регіону очікують, що випаде від 37-76 мм. Найбільша кількість опадів у вересні випаде в Карпатах: до 111 мм. Найбільш сприятлива ситуація з опадами очікується в західній частині України.

Друга половина вересня буде прохолоднішою і принесе дощі в деякі регіони країни. Велика кількість опадів випаде на Івано-Франківщині та Хмельниччині.

Спека найдовше затримається на сході України. Прохолода буде надходити сюди поступово, а дощі пройдуть лише в середині вересня. Зокрема, в Харківській області задощить з 8 по 16 число першого місяця осені.

Нові статті

Схожі статті

“Протягнути руку”: соліст з гурту “Антитіла” Тарас Тополя розповів про ставлення до Олега Винника

37-річний соліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя прокоментував поведінку колеги по сцені, Олега Винника, який виїхав з України. Як він відноситься до кумира вовчиць та чи готовий з ним здороватися?

Понад 40 тисяч гривень: 31-річна KOLA похизувалась подарунками від чоловіка – сумка, прикраси й не тільки

Нещодавно співачка KOLA розповіла, що вийшла заміж за чоловіка-іноземця, а згодом показала коштовні подарунки від нього - що найдорожче дарував обранець для артистки?

Схожість зашкалює: 49-річний Святослав Вакарчук показався разом із мамою – однакові губи, ніс та очі

Святослав Вакарчук хоч і публічна людина, але про своє життя мало що розповідає, співак досі офіційно не сказав, хто його дружина, але свою маму соліст "Океану Ельзи" публікує часто - як виглядає?

В березні 2025-го: уряд України проведе масштабну індексацію пенсій. Хто отримуватиме на 17% більше?

Український кабінет міністрів запланував провести масштабну індексацію пенсій. Хто зможе отримувати на 17% більше вже з березня 2025 року? "Один Факт" розбирався в деталях.